Ljudi

Pismo roditelja hrabre Sajre Karić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pismo roditelja Sajre Karić prenosimo u cjelosti: “Sajra je naša hrabra i uporna, pravi borac. Posljednjih dana suočila se s ponovnom infekcijom urinarnog trakta, ali nastavlja svoju borbu s nevjerojatnom snagom. Sutra prima posljednju dozu antibiotika, dok se istovremeno bilježi napredak u njenom stanju.

U ovom periodu, primijetili smo značajne promjene u Sajrinom stanju. Ona je počela polako izgovarati riječi tihim glasom i sudjelovati u razgovorima. Uprkos brzom umoru na kraju dana, primjetno je da aktivno sudjeluje, iako joj ponekad nedostaje glas.

Doktori su zadovoljni trenutnim stanjem i pristupom terapijama uprkos izazovima uzrokovanim čestim infekcijama. Sada aktivno radi s jezikom, što ranije nije bila u mogućnosti, te je komunikativnija i smirenija u interakcijama. Ruka lijeva se vrlo malo trese, a desna ruka pokazuje minimalne znakove spazme. Sajra je počela pomalo pomjerati desnu nogu uz intenzivne napore, a nedavno joj je postavljena govorna kanila – ključan korak prema potpunom uklanjanju kanile.

Drago nam je vidjeti našu Sajru kako samostalno izvršava zadatke poput slaganja kocki, pisanja ili davanja petice. Fotografije ove posljednje faze pokazuju njen izuzetan trud i napredak. Sajrina snaga i volja da prevaziđe sve prepreke inspirišu nas svakog dana. Hvala Pomozi.ba i svim dobrim ljudima na podršci i radujemo se Sajrinom daljnjem napretku”.

Podsjećamo, Sajra se nalazi u Hrvatskoj na rehabilitaciji već mjesecima nakon teške saobraćajne nesreće koju je preživjela.

Njen život je stao tog kobnog januara 2023. godine. Nakon završene medicinske škole, upisala je Farmaceutsko-zdravstveni fakultet Univerziteta u Travniku, a nadamo se da će nekad u budućnosti završiti studij i pomagati oboljelim ljudima što joj je bila najveća želja. ❤



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno