Info Ljudi

Einwelt: Zeničanin napravio aplikaciju za učenje njemačkog jezika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Benjamin Bajramović, diplomant Informacinih tehnologija, sa trenutnom adresom u Njemačkoj, zajedno sa svojim timom napravio aplikaciju za učenje njemačkog jezika. Aplikacija Einwelt je besplatna i koristi AI tehnologiju za poboljšano i personalizovano učenje jezika i sadrži tri nivoa učenja – osnovni, srednji i napredni.

Kako je Benjamin diplomirao informacione tehnologije i dugi niz godina vodio tim za izradu web stranica, upotrijebio je svoje znanje IT-a i počeo raditi na razvoju aplikacije Einwelt. Proces je trajao šest mjeseci i danas je s ponosom predstavio aplikaciju Einwelt te se nada kako će aplikacija pomoći svima koji žele naučiti ili poboljšati svoje znanje njemačkog jezika.

Vjerujemo da bi svi, bez obzira na svoju pozadinu ili finansijske resurse, trebali imati priliku da nauče novi jezik. Naša AI platforma za učenje jezika upravo to i omogućava. Brzo i učinkovito učenje novog jezika za sve. Otkrijte novi inovativni način učenja njemačkog jezika koji sam osmislio i razvio sa svojim timom koji i meni pomaže u svakodnevnom životu, jer sam i sam došao u Njemačku sa slabim poznavanjem jezika.“ – ističe Benjamin Bajramović, osnivač Einwelt-a

 

Ideja za razvojem aplikacije došla je nakon Benjaminovog dolaska u Njemačku. Pokušao je pronaći jednostavnu aplikaciju za učenje jezika. Međutim, tada nijedna aplikacija nije odgovarala njegovom stilu učenja jer, kako kaže Benjamin, većina ponuđenih aplikacija nudi ili samo osnove ili samo prijevode ili napredne nivoe, odnosno nedovoljnu kombinaciju raznih nivoa učenja, kao i to što se učenje njemačkog jezika odvija npr. samo putem engleskog, a ne bosanskog jezika. Isto tako važno je napomenuti kako su Benjamin i njegov tim razvoj aplikacije hrabro finansirali putem privatnih prihoda, vjerujući u ovu ideju, te se nadaju da će u budućnosti biti u mogućnosti ponuditi na aplikaciji i učenje drugih stranih jezika.

„Nedovoljan je broj aplikacija putem bosanskog  jezika koje omogućavaju učenje stranog jezika. Tačnije, većinom je dostupno učenje jednog stranog jezika putem drugog stranog jezika što znatno otežava pristup korisnicima našeg govornog područja. Isto je bilo i sa mojim kolegama koji su komentirali kako koristeći pojedine aplikacije ne mogu dovoljno naučiti i brzo odustanu od korištenja aplikacije. Želio sam kreirati aplikaciju koja će biti dostupna za korištenje na našem jeziku i biti poput predavača njemačkog jezika, aktivno ispravljati greške, nuditi primjere te dati nove zadatke za rad i učenje, te biti dostupna u svakom momentu, a to je rezultiralo sa Einweltom.“– ističe Benjamin.

Aplikacija Einwelt nudi učenje njemačkog jezika kroz tri nivoa, osnovni, srednji i napredni, te Benjamin i njegov tim, vjeruju da će i profesori njemačkog jezika uvidjeti sve koristi aplikacije, te istu preporučiti svojim učenicima kako bi stečeno znanje sa predavanja mogli vježbati na aplikaciji, jer je za korištenje aplikacije potrebno bar osnovno poznavanje jezika. Iz Einwelt-a se šale i kažu kako je napredni nivo pravi izazov i za njih i da će na ovaj način svoje svakodnevno “skrolanje“ ovaj put iskoristiti za nešto korisnije, a tako i svi ostali korisnici.

„Napominjem kako je aplikacija besplatna ali ima mogucnost donacija. Dakle, prilikom registracije ne morate platiti korištenje aplikacije, vaša je volja ukoliko želite podržati rad iste vašom donacijom. Smatramo da je ovakav princip rada dobar i pristupačan svima koji trenutno ne mogu izdvojiti novac za kurs njemačkog jezika ili svoje vrijeme za pohađanje časova. Na ovaj način, učenje njemačkoj jezika je dostupno svima i u svakom momentu jednim klikom putem mobitela.“– ističe Benjamin.

Aplikacija je vrlo jednostavna. Registrujte se, kliknite na dugme „Počnite učiti“ i zatim dugme za nivo jezika koji želite učiti. Nakon toga ćete dobiti rečenicu na bosanskom jeziku, a vi je pokušajte prevesti na njemački. Aplikacija je dostupna na linku  www.einwelt.com, a za više informacija i pojašnjenja tu su i facebook stranica https://www.facebook.com/profile.php?id=61555047929427  i instagram profil @ein_welt, zapratite i učite njemači jezik.

Benjamin i Einwelt tim napominju:

Aplikacija je još uvijek u beta izdanju tako da se radujemo vašim komentarima kako bi vam mogli još unaprijediti  i olakšati učenje,a ako nešto pođe po zlu pošto je bot još uvijek u trening režimu, samo ponovo kliknite dugme za nivo i nastavite sa učenjem. Sretno učenje und viel spaß.“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno