Politika

Pismo kantonalnim skupštinama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas se pismom obratio članovima kantonalnih skupština u Bosanskopodrinjskom, Sarajevskom, Tuzlanskom, Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu kako bi se osiguralo da skupštine u ovim kantonima izaberu delegate u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

U pismu je visoki predstavnik podsjetio pet kantonalnih skupština na obavezu koju imaju prema odredbama Ustava Federacije BiH i Izbornog zakona BiH, te upozorio da je predviđeni rok istekao i da nisu ispoštovali obavezu izbora delegata iz svojih kantonalnih skupština.

Kako je saopćeno iz OHR-a, visoki predstavnik je pozvao kantonalne skupštine da ispune svoju obavezu i izaberu delegate u Dom naroda Parlamenta Federacije bez daljnjeg odlaganja.

-Podrazumijeva se da sve dok se ne formiraju Dom naroda Parlamenta FBiH i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH ovi nivoi neće moći usvojiti reformske mjere potrebne da se riješe ozbiljni socijalni i ekonomski problemi ove zemlje – upozorio je visoki predstavnik u svom pismu.

On je također pohvalio Centralnu izbornu komisiju BiH i izrazio podršku toj instituciji za napore koje je uložila u rješavanje ovog pitanja.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno