Naše

Pismo građanina: Blatuša je postala poligon za obuku vozača

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani, želim da prijavim svakodnevnu praktičnu obuku kandidata iz svih mogućih autoškola sa područja Zenice na teritoriji naselja Blatuša i to posebno u ulici Zije Dizdarevića, stoji na početku pisma kojeg je Zeničanin S. H. (puni podaci poznati redakciji) poslao na nekoliko adresa, uključujući MUP ZDK, Kabinet Gradonačelnika Zenice, Gradsko vijeće Grada Zenica, te Ministarstvo za prostorno uređenje u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Email poslan u srijedu 3. aprila poslan je i na adresu našeg portala, a objavljujemo ga nakon izostanka bilo kakve javno dostupne reakcije bilo koga od p(r)ozvanih.

Nastavak pisma slijedi –

– Ovaj dio naselja Blatuša je ionako pretrpan sa vozilima na svim mogućim mjestima, skoro sve ulice i trotoari su zatrpani vozilima i uz to svaki dan od ranih jutarnjih sati pa sve do kasnih večernjih sati u ovom dijelu naselja se provodi obuka kandidata (vožnja, parkiranje, bočno parkiranje itd). Naselje Blatuša i dio naselja ulice Zije Dizdarevića nije poligon za obuku kandidata. Ionako ovi instruktori “krpe” rupe na asfaltnoj podlozi sa pijeskom šljunkom samovoljno, da im se kojim slučajem ne bih oštetili automobili. Ovaj problem je izražen samo u naselju Blatuša, ni u jednom drugom naselju na teritoriji grada Zenice ne postoje obuke u samom naselju. Blatuša i navedena ulica nije poligon za obuku kandidata motornih vozila. Radi se dnevnom ulasku preko 100x vozila autoškole.

Već duži vremenski period naselje Blatuša, tačnije ulica Zije Dizdarevića postala je poligon za praktičnu obuku u upravljanju vozilom od strane svih autoškola u Zenici. Ionako skučene ulice, prepune parkiranih vozila, svaki dan od jutaranjih do kasnih večernjih sati, navedena ulica se služi za obuku kandidata. Bahatost tzv. kvazi-instruktora vožnje nema više granicu, jer očito oni smatraju da je to njihovo. Kada Grad Zenica, uredno naplaćuje taksu za registrovanje autoškola neka i obezbjedi određen poligon ili dio grada gdje će se vršiti obuka. Mještani su već na rubu živaca i svaki dan će se pojaviti problem. Isto tako uzmite u obzir da se trenutno Hitna pomoć nalazi u istoj ulici i da svakodnevno vozila autoškole smetaju vozilima Hitne pomoći. S poštovanjem, navodi su u Pismu.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno