Košarka

Pionirke KK Jumper šampionke Basket Cupa 2024 u svojoj kategoriji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sarajevo je bilo epicentar košarkaške groznice proteklog vikenda dok je grad bio domaćin 12. Basket Cupa za mlađe selekcije. Od 29. do 31. marta, 144 ekipe iz 8 država zajedno su stvorile nezaboravan sportski spektakl.

Pored ostalih, na ovom međunarodnom Basket Cupu učestvovala je i selekcija U14 košarkaškog kluba (KK) Jumper Taurus iz Zenice. Zabilježile su odlične rezultate i osvojile prvo mjesto u svojoj kategoriji.

Za MVP turnira izabrana je Sajra Baručija iz KK Jumper Taurus.

Nakon ovog odličnog rezultata na oficijelnoj facebook staranici  KK Jumper su objavili.

– Šampionke Basket Cupa 2024. Nakon što se suparnička ekipa, iz njima poznatih razloga, nije pojavila u finalu naše djevojčice su se okitile zlatnim medaljama i peharom osvajača Basket Cupa Sarajevo 2024.

Čestitamo djevojčicama koje svaki dan vrijedno treniraju i želimo im mnogo sreće u daljenjem radu-

Baš je super biti Jumper -, stoji u objavi.

Na stranici organizatora su, između ostalog, objavili:

-Ovaj događaj nije samo bio sportsko takmičenje, već i prilika za druženje, razmjenu iskustava i jačanje veza među košarkaškim zajednicama iz različitih dijelova svijeta.

Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli uspjehu ovog događaja i neka ove fotografije ožive sjećanja na nezaboravan vikend posvećen košarci i sportskom duhu -, stoji u objavi.

E.Imamović

Foto KK Jumper



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno