Ostali sportovi

Pezer i Alić bez plasmana u finale SP

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. atletičari Mesud Pezer i Hamza Alić nisu se uspjeli plasirati u finale u kategoriji bacanje kugle na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Pezer je najbolji hitac bacio u trećoj seriji kada je kuglu dobacio do 19.88 metara.

U drugoj seriji je imao rezultat od 19,51 m, dok je u prvoj seriji prestupio. Alić je u prvoj seriji napravio prestup, da bi u drugom pokušaju kuglu bacio na 18,95 metara, što je bilo daleko od norme.

U posljednjem bacanju Alić je ponovo prestupio i tako ostao bez finala Svjetskog atletskog prvenstva. Norma koju su atletičari trebali ispuniti bila je 20,75 metara ili 12 najboljih hitaca.

U finale su se plasirali: Tomas Walsh, Michal Haratyk, David Storl, Jacko Gill, Ryan Crouser, Stipe Žunić, Ryan Whiting, Tomaš Stanek, Darel Hill, Joe Kovacs (20.67), Andrei Gag (20.61) i Konrad Bukowiecki (20.55m). Finale je na rasporedu sutra u 21:35 sati.

Izvor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno