Ljudi

Petomjesečna Lejna Hodžić sa roditeljima otputovala na liječenje u Tursku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mala Lejna Hodžić iz Viteza, za koju je prije desetak dana uspješno okončana humanitarna akcija prikupljanja sredstava za operaciju kičme, jučer je zajedno sa svojim mladim roditeljima u 18,00 sati avionom iz Sarajeva poletjela u Tursku.

Zahvaljujući ljudima dobrog srca širom naše zemlje i dijaspore, u veoma kratkom vremenu prikupljeno je 100.000 KM za liječenje ove petomjesečne bebe, čime je uduplan prvobitni neophodni iznos od 50.000 KM samo za troškove operacije, a koji će sada biti dovoljan da pokrije i troškove pregleda, boravka, putovanja te postoperativne terapije.

I kako to rade svi dobri drugari, prije polaska za Sarajevo Lejna je s roditeljima posjetila svoje prijatelje iz Zenice, braću Ivana i Andriju Petrović, kao jedne od organizatora ove humanitarne akcije, zbog čijih su zalaganja naši zemljaci animirani da se masovno i hitno odazovu apelu za pomoć. S iskrenom vjerom da njihovo malo lane, kako su je odmilja nazvali, odlazi na svoju petu po redu i ujedno posljednju operaciju do konačnog ozdravljenja, nakon koje će zajedno sa svojom majkom i ocem brojati samo sretne korake u dugom životu još nebrojeno godina, braća Petrović su se pozdravili s Lejnom i ispratili je u Tursku uz najljepše želje.

Naša redakcija se pridružuje ovim dirljivim željama, s velikom nadom da će nam se malena Lejna u svoju zemlju vratiti zdrava i spremna za odrastanje u toplini svoga doma, ispunjenog ljubavlju i snovima, zauvijek daleko od doktora i bolničkih soba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno