Zadnje objavljeno

Zabava

„Petominutne priče za dobro jutro“ dvadeset treća knjiga kolekcije je na kioscima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bilo koje doba dana je sjajno za čitanje, jer čitanje razvija maštu, podstiče komunikaciju, kreativnost, donosi nova znanja, inspiriše, poboljšava koncentraciju, pažnju… Kolekcija Disneyjevih Petominutnih priča namijenjena je djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta. Svaka knjiga sadrži pet priča za koje je potrebno otprilike pet minuta da se pročitaju, upravo zbog toga i cijela kolekcija nosi taj naziv. U pričama su dobro poznati likovi iz Disneyjevih crtanih filmova u novim situacijama okupljeni oko tema koje su zanimljive djeci i njihovim roditeljima.

U novoj knjizi Petominutne priče za dobro jutro stiže nam pet predivnih priča. U prvoj priči nastaloj prema Disneyjevom filmu U potrazi za Dori, zaboravna plava ribica i njeni drugari Nemo i Marlin igrali su žmirke. Koliko je zabavno igrati žmirke sa Dori saznat ćete i sami. Miki Maus i njegovi prijatelji pokušali su da nađu spas od ljetne žege. Dan su odlučili da provedu rashlađujući se u jezeru. Bilo im je savršeno! Princeza Snježana je jednog sušnog dana uspjela da pomogne životinjicama koje su se našle u nevolji. Od tada su postali prijatelji. A sve to ima veze sa bunarom želja. Priča je lijepa i poučna. U priči Dobar san za dobar dan Winnie Pooh i njegovi prijatelji jednog proljetnog dana pokušavali su da pomognu Zekohopu koji nije mogao da spava od cvrkuta jedne porodice ptica. Na kraju se sve dobro završilo, zeka je dobio mir za spavanje a Winnie Pooh najljepšu uspavanku!

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Uživajte u čitanju, razgovorima sa djecom i stvarajte uspomene za cijeli život!

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010