Rukomet

Peti uzastopni poraz rukometaša Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 5.kola Premijer rukometne lige Bosne i Hercegovine, sinoć, 28.10.2023.godine, rukometaši Čelika gostovali su u Goraždu kod istoimene ekipe i doživjeli su očekivan poraz.Utakmica je odigrana od 19 sati u dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu.

Rezultat: RK Goražde – RK Čelik 42:22 (23:6).

Ovo je peti uzastopni poraz rukometaša Čelika. O situaciji u kojoj se nalaze zenički ligaš najbolje govori podatak da su u prvom poluvremenu u Goraždu uspjeli postići samo šest golova. Domaćin je imao dominaciju tokom cijelog susreta i na kraju zasluženo slavio.

-Kod domaćina najefikasniji su bili Golubović i Čurovac sa po 7 golova. Kod Čelika, koji je u Goražde doputovao sa samo devet igrača, Bjelopoljak je postigao 9, Korjenić 5, a Čelenka 4 gola, objavio je Zenicainfo.ba

Nakon petog kola Čelik je posljednji, 14. na tabeli bez bodova. U narednom 6. kolu, koje se igra 6. novembra, Čelik će ugostiti ekipu Sloge iz Doboja.

Rezultati 5.kola (Izvor Sport DC)

Goražde –Čelik 42:22

Gračanica – Krivaja 25:25

Čapljina – Leotar 20:25

Izviđač –Borac 27:26

Sloga – Hercegovina 33:25

Sloboda – Vogošća 29:23

Konjuh – Maglaj 42:38

Nakon nepotpunih pet kola na čelu tabele su Izviđač i Gračanica sa po 7 bodova, a od 3. do 6.mjesta su plasirani Borac M:TEL, Leotar, Sloga i Maglaj sa po 6 bodova.

E.Imamović

Foto arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno