Rukomet

Nova, ubjedljiva, gostujuća pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 6. kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2023/2024, u Cazinu su igrali domaća ekipa RK Krajina i zenička ekipa ŠR Čelik Junior.

Zasluženu i ubjedljivu pobjedu u ovom  meču ostvarila je gostujuća ekipa, ŠR Čelik Junior i ovo je šesta, uzastopna pobjeda Čelik Juniora.

REZULTAT: RK KRAJINA – ŠR ČELIK JUNIOR 23:41;

Najefikasniji kod Čelik Juniora bili su Anes Suljić sa 17 i Jasmin Omerović sa 9 postignutih golova.

Povodom ove šeste, uzastopne pobjede u prvenstvu, dobili smo izjavu od Vladimira Zeljke, osnivača i trenera u RK ŠR Čelik Junior:

Utakmica u kojoj su ponovo naši igrači pokazali zašto smo jedna od najkvalitetnijih rukometnih škola u BiH. Iako bez deset igrača, naši momci su pokazali kvalitet i upisali ubjedljivu pobjedu na dalekom gostovanju u Cazinu. Vrijedi istači da su se i ovaj put u ekipi našli nekoliko golobradih mladih igrača godišta 2009. i 2010, koji su čak sta više osim što su bili upisani u zapisnik odigrali značajne uloge u ovom meču, postigli po nekoliko pogodaka. Ističem dobru partiju i ostalih igrača koji su, takođe, izdanici naše škole, svi oni zajedno sa maksimalnim zalaganjem i podrškom jedni drugima ostvarili ubjedljivu pobjedu u Cazinu i zaposjeli prvo mjesto na tabeli. Vrijedi istači 17 pogodaka Anesa Suljića, Jasmina Omerovića sa devet pogodaka, odličnog, u oba pravca, Demira Šabanovića, njegovog nasljednika na poziciji, Amela Beganovića i već standardno odličnog mladog golmana Džana Čelju. Svakako i svi ostali zaslužuju sve pohvale -, kazao je Zeljko.

Rezultati 6. kola (Izvor Sport DC):

Krajina –Čelik Junior 23:41

Jajce – Žepče 30:31

Borac – Donji Vakuf 26:26

Kakanj – Gradačac 27:33

Sloboda 2 – Iskra 35:31

(Slobodna je bila ekipa Sana 7)

Nakon nepotpunh šest kola prvi na tabeli je Čelik Junior sa 12 bodova i sa svih 6 pobjeda, slijede Jajce i Iskra sa po 10 bodova i t.d.

Parovi 7.kola

Čelik Junior – Jajce

Iskra – Krajina

Gradačac – „Sana 7“

Donji Vakuf – Kakanj

Žepče – Borac

(Slobodna je ekipa Sloboda 2)

E.Imamović

Foto sa Čelik Junior



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno