Košarka

Pet ubjedljivih pobjeda omladinskih selekcija KK Kengur

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pet ubjedljivih pobjeda omladinskih selekcija KK Kengur – Proteklog vikenda sve selekcije KK Kengur (predpioniri, pioniri, kadeti, juniori i pionirke) igrali su utakmice u Ligi mladih ZDK. Zabilježili su svih pet ubjedljivih pobjeda i to četiri  protiv KK Vukovi i jednu protiv KK Zebac, objavili su u KK Kengur Zenica.

U subotu u sali OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ odigrane su sljedeće utakmice:

Predpioniri: Kengur – Vukovi 71 : 14
Pioniri: Kengur – Vukovi 52 : 10
Pionirke: Zebac – Kengur 20 : 63
Danas (nedjelja) su u dvorani KŠC Sveti Pavao kadeti i juniori Kengura odigrali redovne utakmice Lige mladih ZDK protiv ekipa KK Vukovi.

Evo rezultata:

Kadeti: Kengur – Vukovi 104:32

Juniori: Kengur – Vukovi 89:45

U utakmici kadeta ekipu Kengura do pobjede su predvodili Eldar Abazović sa 25 poena i 4 skoka, Haris Halilović sa 23 poena i 7 skokova, Valentin Vidović sa 16 poena 10 skokova i 5 asistencija, Teo Cvitanović sa 15 poena i kapiten ekipe Harun Huseinspahić, koji odigrao fantastičnu partiju,  zabilježio je 14 poena 10 skokova i 14 asistencija.

Juniori Kengura, također, zabilježili su uvjerljiv trijumf. Nakon neizvjesne prve dvije četvrtine juniorska ekipa, predvođena Enverom Jahićem, ubacuje u brzinu više i na kraju zasluženo slavi uvjerljivu pobjedu. Ekipu Kengura su predvodili Dino Duranović 18 poena, Dean Birmančević sa 15 poena i Haris Halilović sa 17 poena.

Iz KK Kengur su čestitali ekipi Vukova na fer i sportskom ponašanju.

E.Imamović

Foto KK Kengur Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno