Košarka

Ibrahim Durmo MVP i 15.kola Prvenstva BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Da se nalazi u usponu i velikoj formi, mladi Zeničanin Ibrahim Durmo, dokazuje stalno.

Naime, ovaj mladi bh. košarkaški reprezentativac, član sarajevskih Sparsa i zeničkog Čelika (Na dvojnu licencu, op.a.), najkorisniji je igrač 15.kola (MVP), Prvenstva BiH za muškarce, Lige 10.
Ovo mu je druga titula u samo 15 dana, jer je i u 13.kolu bio MVP igrač kola.

Durmo je u meču protiv Širokog, koju su Sparsi dobili sa ubjedljivih 91:63, zabilježio double-double učinak. Za 34 minuta provedena na parketu, postigao je 28 poena i imao 13 skokova, uz tri asistencije i dvije osvojene lopte. Na kraju je imao valorizaciju od odličnih 40 indexnih poena.

Ibrahim Durmo je i najbolji strijelac 15.kola sa 28 poena, a odmah za njim su Božo Đurasović iz Zrinjskog sa 25, te Zlatko Jovanović iz Sparsa koji je zabilježio 22 poena.
Kada su u pitanju skokovi, u ovom kolu najbolji je bio Filip Patković iz Mladosti sa 15 uhvaćenih lopti. Durmo je upisao 13, dok je Stefan Mijović iz Leotara zabilježio 12 skokova.
Čestitke Ibrahimu Durmi na ovom priznanju i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović-Foto OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno