Kultura

Pet predstava za djecu u okviru obilježavanja tri značajna međunarodna dana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dječija scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica prve dane proljeća dočekuje dječijom grajom koja odjekuje dvoranama ove teatarske kuće, sve sa željom da se obilježi 20. mart, Međunarodni dan pozorišta za djecu i mlade i 21. mart, Međunarodni dan lutkarskih pozorišta i Svjetski dan osoba sa Down sindromom. Povodom obilježavanja ova tri značajna međunarodna dana, od utorka, 19. marta do četvrtka, 21. marta u Zeničkom pozorištu će biti izvedeno ukupno pet predstava za djecu i mlade.

U utorak, 19. marta u 10 sati izvodena je predstava za bebe „Prije nego dijete zaspi“, koja je ovoga puta dogovorena za polaznike Javne ustanove za predskolski odgoj i obrazovanje – Vrtić „Dunja“, a isti dan su planirane dvije izvedbe predstave „Hannah i Hanna“ u 12 i 13.30 sati, u režiji Miroljuba Mijatovića, a za učenike osnovnih škola iz Kiseljaka. U četvrtak, 21. marta će biti upriličene dvije izvedbe predstave „Prije nego dijete zaspi“ reditelja Miroljuba Mijatovića i to za Privatnu predškolsku ustanovu „Abakus“ iz Zenice u 10 sati i za Školu za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju Zenica u 11 sati.

Bosansko narodno pozorište Zenica obilježavanjem važnih datuma vezanih za dramski i teatarski odgoj i obrazovanje djece daje značajan doprinos u isticanju značaja teatra za odrastanje djece i razvoj mladih, ali i pokazuje važnost „otvaranja pozorišnih vrata“ za djecu i mlade svih uzrasta i socijalnih skupina.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno