Kultura

Nakon gostovanja u Austriji i Hrvatskoj, BNP Zenica u martu i aprilu gostuje u brojnim bh. gradovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon gostovanja u Austriji i Hrvatskoj, BNP Zenica u martu i aprilu gostuje u brojnim bh. gradovima – Nakon uspješno realiziranog gostovanja u Vinkovcima sa predstavom „Pink Moon“ u režiji Saše Peševskog, Bosansko narodno pozorište Zenica nastavlja realizaciju prethodno ugovorenih martovskih i aprilskih gostovanja u zemlji i inostranstvu. Poslije gostovanja u Hrvatskoj, predstave Zeničkog pozorišta narednih sedmica imat će priliku gledati i publika u Mostaru, Tuzli,Sarajevu, Beogradu, Prijedoru, Doboju, Živinicama, Zavidovićima, Tešnju…

Tako će već u petak, 22. marta, mostarska publika imati priliku pogledati predstavu „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“ u režiji Mirjane Karanović, koja će biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta Mostar. Ova predstava je početkom marta izvedena i u bečkom Akzent Teatru, u okviru ugovorene dugoročne programske saradnje između Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Bosanskohercegovačke kulturne platforme u Austriji. Prije toga, predstava je ostvarila izuzetno značajan i zapažen uspjeh na međunarodnim gostovanjima i festivalima u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Švicarskoj, na kojima je do sada ukupno osvojila devet festivalskih nagrada i priznanja.

Na samom kraju mjeseca marta, Bosansko narodno pozorište Zenica uzeće učešće i na 17. međunarodnom TKT festu u Tuzli, u okviru kojeg će 29. marta biti izvedene predstave „Pink Moon“ prema drami mladog bh. spisatelja Darija Bevande i „Hannah i Hanna“ u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a i režiji Miroljuba Mijatovića.Dan poslije, 30. marta, u Zavidovićima će gostovati višestruko nagrađivana predstava bh. pisca Dragana Komadine „Ravna ploča“, u režiji Lajle Kaikčije.

Bosansko narodno pozorište Zenica mjesec april započinje gostovanjem na 2. festivalu dječije umjetnosti u Živinicama sa predstavama „Prodani smijeh“ i „Kamenje“ koje će biti izvedene 4. aprila. Već 9. aprila u Tešnju je planirana i gostujuća izvedba predstave „Pink Moon“.

Prije planiranih majskih gostovanja i festivalskih učešća u Doboju, Sarajevu, Beogradu i Mostaru, zenički BNP će 19. aprila na sceni Pozorišta Prijedor nastupiti u okviru glavnog Takmičarskog programa novopokrenutog međunarodnog teatarskog festivala u Prijedoru.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno