Zenica

Pet hiljada bajramskih paketića za izbjeglice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Oko 5.000 bajramskih paketa sa odjećom krenut će u subotu prema kampovima sa sirijskim izbjeglicama u Tovarniku i Opatovcu u Hrvatskoj. Udruženja “Islam My Life” I “HAVA” iz Donjeg Vakufa pokrenuli su akciju prikupljanja bajramskih paketa za izbjeglice u Hrvatskoj. Iako je cilj bio prikupiti stotinjak bajramskih poklona, broj je ubrzao narastao na oko 5.000 paketa.

– Javili su se ljudi iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Donjeg i Gornjeg Vakufa, Jajcea, Prijedora, Banja Luke, Tuzle, Tešnja i mnogi drugi gradovi u Bosni i Hercegovini. Jednostavno, svi su željeli pomoći – objašnjavaju iz udruženja, sretni što će njihova akcija ipak biti od koristi tako velikom broju nesretnih ljudi.

– Samo mostarski studenti prikupili su oko 1.000 paketa – kaže Bilal Isaković, predsjednik humanitarne organizacije Islam My Life.

U paketićima se nalaze novi odjevni predmeti za dječake i djevojčice, piše Patria.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno