Zenica

Penzionerski dom sa stacionarom ZDK obilježio 1. oktobar – Međunarodni dan starijih osoba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Međunarodni dan starijih osoba, koji se u svijetu obilježava 1. oktobra, u Javnoj ustanovi “Penzionerski dom sa stacionarom Zeničko-dobojskog kantona” u Zenici obilježili su prigodnim programom u kojem su sudjelovala i udruženja prijatelji te ustanove.

Svečanosti su, uz ministricu rada i socijalne politike ZDK-a Azre Sinanovića, ministra finansija Josipa Lovrića i ministra pravosuđa i uprave Nebojše Nikolića, prisustvovale i brojne druge zvanice iz tog kantona.

-Vlada ZDK i resorno ministarstvo bit će uvijek tu da pruža pomoć svima kojima je potrebna na području ZDK-a – poručila je ministrica Sinanović, koja je korisnicima ove ustanove, u ime Vlade ZDK, čestitala njihov dan.

-U ovoj ustanovi svaki dan egzistira nas ukupno 230, od toga 173 korisnika te nas 57 djelatnika. Želim istaknuti da smo u kratkom periodu, od 2019. godine do početka pandemije koronavirusa, upravo bili dosegnuli taj broj – 173, ali je pandemija učinila svoje te smo bili spali na 123 korisnika. Sa zadovoljstvom možemo konstatirati, sa današnjim danom, ponovo smo vratili taj broj od 173 korisnika – podvukao je direktor te ustanove Damir Jukić.

Napomenuo je kako su u proteklom periodu imali “snažnu potporu Vlade ZDK”, koja im je prošlog mjeseca odobrila pomoć od 300.000 KM, koje planiraju utrošiti u nabavku medicinske opreme, investiciona ulaganja…Sve ono, ističe, što će poboljšati kvalitet života korisnika njihovih usluga.

Ustanova ima dva krila – u jednom su smješteni “pansionski” korisnici, a u drugom krilu Stacionar za korisnike kojima je neophodna zdravstvena njega te češći obilazak njegovatelja. Korisnici su smješteni u jednokrevetne i dvokrevetne sobe.

Korisnica Hanča Hadžikadunić napominje kako je već tri godine smještena u toj ustanovi te da je zadovoljna uslugom.

-Imam svoje društvo, s kojim izlazim. Zadovoljna sam svime – kazala je Hadžikadunić.

Svečanost je okončana dodjelom zahvalnica prijateljima ustanove.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno