Zenica

Penzionerski  dom sa stacionarom ZDK dobio vrijednu donaciju iz Hrvatske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Penzionerski  dom sa stacionarom ZDK dobio vrijednu donaciju iz Hrvatske – Javna ustanova Dom penzionera sa stacionarom Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, na osnovu raspisanog javnog poziva, dobila je 100.000 kuna donacije od Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske, za koju je direktor Damir Jukić danas u Zagrebu potpisao ugovor sa sekretarom Ureda Nikolom Mažarom.

– Prvi smo se put prijavili na javni poziv ovog ureda i odmah smo dobili donaciju, koju ćemo utrošiti za nabavku sanitetskog vozila za naše korisnike. Ustanova nije u zavidnoj finansijskoj situaciji pa će nam ova donacija biti od velike koristi – kazao je Jukić u izjavi za Fenu.

Dom penzionera, koji je prije nekoliko godina bio pred stečajem, sada na skrbi već ima 143 stara lica, a što je tek nešto manje od njegovog kapaciteta. Trenutno je kapacitet tog doma 150 mjesta.

Dom je, ističe Jukić, nedavno od kompanije “Jami“ d.o.o dobio donaciju od 2.500 kilograma zaleđenih pita i raznih peciva u vrijednosti 12.000 KM te 45 paketa hrenovki kompanije “Perutnina“ Ptuj, koja svoj pogon u ZDK-u ima u Brezi.

– Očekujemo i podršku Vlade ZDK za izmjenu stolarije te opremanje Odjela fizikalne terapije – kaže Jukić, piše Fena.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno