Zenica

FOTO: Deveta noć Cabaret Winter Festa kulminirala “Noticom”

hdr
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Deveta noć Cabaret Winter Festa kulminirala “Noticom” – U srijedu je u Cabaret clubu, u okviru devete noći jedinog zimskog festivala “Cabaret Winter Fest”, nekomercijalnog karaktera u regionu, u organizaciji braće Petrović, Ivana i Andrije, održan koncert muzičkog vrtića “Notica” pod nazivom “Koncert pod maskama” za koji se tražilo mjesto više.
Djeca učesnici uzrasta do 8 godina, svirala su na klaviru, violinama, gitarama, harmonici, a koncert je na kraju začinio i hor djece istoimenog vrtića sa numerama:
“Mi smo mali muzikanti”
“Do, re, ma”
“Zvončići”
Djeca su iz klase Lejle Alajbegović-Šećerović, Amile Muharemović, Melihe Salčinović, Ade Klobodanovića, Sanje Rokić, Amira Muharemovića, Ilme Tajar te Amele Fakić-Kojić.
Za klavirom su svirali:
Okić Amor
Mlačo Tiva
Mlačo Tanay
Tabak Ena
Tabić Vensan
Omerović Lorena
Gitaru su svirali:
Oruč Ajdin
Smajić Tibor
Tabak Amar
Ibrahimagić Tarik
Kokić Leon
Violinu su svirali:
Mandić Andrea
Tabak Ena
Akrapović Marta
Čuže Laura
Zećo Ema
Harmoniku je svirao Mujezinović Esmir
Nakon 17 odsviranih pjesama, uslijedio je i nastup hora djece muzičkog vrtića “Notica” gdje su otpjevane 3 numere.
Sa preko 40 učesnika, “Koncert pod maskama” je izazvao oduševljenje kod posjetilaca. Organizatori kažu da su ponosni na ovu noć, jer je ovo po prvi put da u okviru pet festivala imaju i koncert gdje su svi učesnici djeca.
Večeras sa početkom od 20:00 na programu je još jedna odlična noć. Naime, svake godine braća Petrović sa Taxi bendom organizuju tematski koncert sjećanja na lik i djelo John , gdje se izvode najveći hitovi Beatlesa. Ulaz i za ovaj program je slobodan kao i za svaki u festivalu.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno