Zenica

Penzionerke Stranke penzionera BiH u Zenici proslavile 8. mart

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Penzionerke Stranke penzionera BiH u Zenici proslavile 8. mart – U prepunoj sali restorana Tapas „Staro pozorište” penzionerke iz dvanaest općina zeničko dobojskog kantona ,članice Stranke penzionera –umirovljenika BiH , juče su obilježile Međunarodni praznik Dan žena 8.Mart !

Među penzionerkama je bilo naviše Zeničanki što je i razumljivo,kad se uzme u obzir da je i ove godine četvrti put za redom organizator osmomartovske svečanost Kantonalni odbor Stranke penzionera –umirovljenika BiH ZDK.

Radi udaljenosti općina Vareš ,Breza ,Zavidovići i dolaska na svečanost proslava je organizovana u dnevnom terminu,što nimalo nije umanjilo raspoloženje penzionerki za igrom i pjesmom.Ove godine proslavu 8.Marta u Zenici svojim dolaskom uveličale su žene iz Gradske organizacije SP/U Tuzla.

Radi ljepše atmosfere organizator je pripremio i robnu tombolu koja je dodatno popravila raspoloženje preko šezdeset penzionera koji su na tomboli dobili nagradu.

Prigodnim referatom o istorijatu 8 marta predsjednik Kantonalne organizacije ,Hidajet Humić, mnoge prisutne je vratio u prošla vremena ,kada je 8 mart imao sasvim drugi značaj i u vrijeme kada su pored podjele karanfila žene pozivane da se bore za svoja prava.Naglašeno je da su:“Značenje i smisao Međunarodnog dana žena danas prilično ispražnjeni i izmjenjeni pa ga mnoge žene više i ne doživljavaju kao svoj dan“.

Iz referata i onoga što se reklo o 8. Martu,dalo se zaključiti ,da 8.Mart ipak ima mnogo dublji,revilucionarniji i humaniji karakter od današnjeg ,ovovremenog,potpuno ispražnjenog značenja.

Na ovom skupu prisutnima se obratio potpredsjednik Stranke penzionera /umirovljenika BiH gospodin, Dzevahid Sokić na kraju svog obraćanje je u svoje i u ime Predsjedništva stranke svim članicama čestitao Međunarodni dan žena 8.Mart.
Dogovorili su se da iduće godine ponovo organizuju obilježavanje osmog marta u Zenici.

Kantonalni odbor SP/U BiH ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno