Biznis

Penzioneri na vratima čekaju voće i povrće iz Visokog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Penzioneri na vratima čekaju voće i povrće iz Visokog – Pandemija koronavirusa znatno je ograničila kretanje građana širom zemlje, a posebno su se na udaru našle osobe treće životne dobi. Zadruga BIOS Visoko je zbog toga odlučila brzo reagovati i razviti novi alat za kupovinu voća i povrća putem online narudžbe i kućne dostave.

Direktorica ove zadruge Elvira Kadrić izjavila je da su uspostavili redovne isporuke svježeg voća i povrća u Sarajevu, a počela je isporuka i za Istočno Sarajevo. Istovremeno, pored brzine i efikasnosti, kako je dodala, važno je znati da distributeri vode računa o higijeni i zaštiti.

– Penzioneri imaju ograničenje kretanja, a nerijetko su aplikacije i različiti mehanizmi narudžbe putem interneta dosad bili komplikovani za ljude koji se ne susreću sa online kupovinom svaki dan. Zato smo, u saradnji sa Sweden/USAID FARMA II projektom odlučili razviti alat koji će pojednostaviti kupnju, ali i omogućiti narudžbu sa plaćanjem ‘za drugog’, što je bio zahtjev dosta korisnika, gdje djeca žele izvršiti nabavku za roditelje, bez da se izlažu nepotrebnim rizicima po vlastito zdravlje. Sada je sve to moguće preko naše web-stranice eBios.ba i nadamo se da će javnost prepoznati našu dobru namjeru – poručili su iz zadruge BIOS.

Kadrić je napomenula da su njihova vozila dodatno dezinficirana, a osoblje koje radi dostavu koristi adekvatnu zaštitnu opremu, te masku i rukavice.

– Izuzetno je važno da u ovom vremenu izazova, podržimo domaću poljoprivredu. Mi smo ponosni na činjenicu da radimo sa više od 1.000 kooperanata i da smo to nastavili i u ovom periodu. Svaka narudžba je i podrška našim domaćim poljoprivrednim proizvođačima i nadam se da će to građani prepoznati – zaključila je Kadrić, saopćeno je iz Sweden/USAID FARMA II projekta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno