Politika

PDA GO Zenica – demant na saopštenje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PDA GO Zenica – demant na saopštenje – Na portalu Zenicablog dana 02.10.2018., pod redakcijskim naslovom “Saopštenje za javnost povodom organizovanja roštiljade u Romskom naselju Banlozi od strane PDA stranke GO Zenica”, objavljena je nekolicina neistina i lažnih informacija. Ovim putem želimo da uputimo najoštriji demant na laži iznešene od strane nepoznatih potpisnika saopštenja.

Aktivisti PDA su došli u posjetu i na poziv našeg simpatizera koji je stanovnik kampa Banlozi. Družili smo se sa njegovom porodicom i komšijama, a ono što je bilo za cilj je da se upoznamo sa uslovima života manjinske populacije u Zenici, i koliko je u našoj moći da im pomognemo. Ovim putem odgovorno tvrdimo da nije bilo ništa slično “krkanluku”, primitivizmu, opijanju maloljetnika i slično. Za ove informacije ćemo tražiti imenom i prezimenom osobu koja je to izjavila, jer su optužbe krajnje kompromitirajuće i uvredljive.

Za sve neinformisane osobe, ponavljamo da je stranka PDA u Zenici formirana u avgustu ove godine, pa samim tim i nije bila u prilici da prije reaguje na sve ružne situacije koje su zadesile, ne samo stanovnike Banloza, nego i sve građane BiH. Mi poštujemo svačiji izbor,ali ovim putem pitamo da li je ono što smo zatekli pomoć koju imaju od kandidata koje podržavaju?

Slike koje su predočene, demantuju objavljeno saopštenje, jer jedino što smo konstatovali na slikama je loši životni uslovi, i ovim putem apelujemo na vlasti da se ovim ljudima pruže osnovni uslovi života dostojni čovjeka, a ako budemo dio vlasti Romska populacija i uslovi u kojima žive, će biti naš prioritetni problem koji ćemo rješavati.

PDA je od početka kampanje izabrao potpuno drugačiji način promocije i prezentiranja svoje platforme i ciljeva, a to je da ne blatimo kandidate i druge stranke, nego da svojim trudom i radom pokažemo šta je naš cilj, pa to nećemo ni ovim putem.

PDA GO Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno