Info

Saopštenje za javnost povodom organizovanja roštiljade u Romskom naselju Banlozi od strane PDA stranke GO Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopštenje za javnost povodom organizovanja roštiljade u Romskom naselju Banlozi od strane PDA stranke GO Zenica – Poštovani predstavnici medija, ovim putem kao legitimni predstavnici romske zajednice sa područja grada Zenice želimo oštro osuditi jučerašnju manifestaciju krkanluka i primitivizma, koju je iskazala Stranka PDA – GO Zenica, prilikom organizacije roštiljade u romskom kampu Banlozi. Ovaj događaj označili smo kao krkanluk i primitivizam iz razloga što se na fotografijama koje dostavljamo u prilogu vidi velika količina smeća koju su iza sebe ostavili organizatori roštiljade, te zbog činjenice da je točen alkohol u velikim količinama, pa čak i maloljetnim licima, a što je zakonom strogo zabranjeno.

Ovim putem našim članovima, kao i Romima koji žive u kampu Banlozi, želimo poručiti da ne dopuste da im pojedini politički kandidati vrijeđaju inteligenciju sa nekoliko kilograma najjeftinijih ćevapa, te par limenki jefitnog piva. Ovakav pristup lobiranju za glasove samo ponižava nas, pripadnike Romske zajednice sa područja grada Zenice. Predstavnici ove političke stranke nisu ponudili nikakva konkretna rješenja koja bi omogućila popravljanje kranje nepovoljnog položaja zeničkih Roma, nego su nastavili sa svojim javnim blamažama, te i na ovaj način pokazali svoj „nivo“. Također, ovo je prvi put da dolaze u doticaj sa nama, zeničkim Romima, i to samo 6 dana prije održavanja izbora. Sa pravom se pitamo gdje su bili ranije, npr. kada su stanovnici kampa u Banlozima trebali biti istjerani na ulicu!?

Kao legitmni predstavnici zeničkih Roma, podržavamo isključivo dva kandidata na narednim izborima koji će se održati 7. oktobra: magistra Ramu Isaka – nosioca liste A-SDA za Skupštinu Zeničko-Dobojskog kantona i Zukana Heleza – nosica liste SDP-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Napominjemo da su samo ova dva kandidata podržala Romski plan 4 Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice, čija će implementacija omogućiti rješavanje brojnih nagomilanih problema zeničkih Roma, te svih ostalih Roma u BiH.

Ovim putem pozivamo predstavnike PDA Zenica da se vrate u romski kamp Banlozi, te da za sobom počiste svoj nered, te da se izvinu majkama čijoj su maloljetnoj djeci omogućili uživanje alkohola! Također, pozivamo i glavni odbor PDA BiH da najstrožije osude ponašanje svojih zeničkih kolega!

PRESS CENTAR

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno