Rekreacija

PD “Tajan – Lisac” Zenica: „Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PD “Tajan – Lisac” Zenica: „Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba“ – Izvještaj sa društvene tradicionalne manifestacije „Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba“

Tradicionalna planinarska manifestacija „Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba“ koju organizuje Planinarsko društvo Tajan Lisac Zenica je društveni projekat koje ima cilj da građane i planinare Zenice upoznaju planinu Lisac. Da animira i uključi građane Zenice da što više pješaće i uživaju u prirodnim ljepotama planine Lisac koji pruža svoje ljepote i čari u sva četiri godišnja doba, zima, proljeće ljeto i jesen.. Da upoznaju okolna naseljena mjesta gdje planinarski pohodi polaze iz različitih mjesta, Gradišće, Vrselje, Jastrebac, i Bukovica.

Ovogodišnju manifestaciju završili smo sa jesenjim planinarskim pohodom na kojem kao i svake godine učesnici uživaju u šarenilu i prirodnim bojama koje pruža jesen. Izlaskom na vrh Lisca relej odakle se pruža veličanstven pogled na planine i panorama grada Zenice.

Ovim jesenjim pohodom je i završna etapa manifestacije na kojoj se dodijeljuje nagrada „Tajanovo srce“ koje se dodijeljuje učesnicima koji ispoštuju učešće u sva četiri pohoda. Tako je ovaj put dodijeljeno 15 nagrada. Posebnu nagradu je dobila Nadira Gurbeta članica PD „Vlašić“ Travnik Planinarka koja se godima druži sa zeničkim planinarima i učešćem u društvenim manifestacijama. Počasnu nagradu je dobila porodica pokojnog Nikole Opačak, supruga Ankica i sin Mario koji su bili i donatori manifestacije.

Ovaj jesenji planinarski pohod je posvečen Nikoli Opačak koji je bi dugogodišnji član i predsjednik društva. A rukovodstvo i članovi društva su odlučili da ovaj jesenji pohod bude i tradicionalan od naredne godine.

Ovogodišnjim pohodima odazvalo se je preko tristo učesnika a ovaj jesenji je bio najbrojniji gdje se je odazvalo 108 učesnika sa predstavnicima PD :Željezara, Tvtkovac, Mladost, Vedro, Čolan, Sekcija Plane D. Gračanica Zenica, te gosti iz PD: Miljkovac Kladanj, Poštar, Lukavac, Bočica Kakanj, Vlašić Travnik, građani Zenice i članovi Društva i sekcije Arcelor Mittal Zenica.

Zenica, 16.10.2017.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno