Rekreacija

Džematska liga: Na Korak do Završnice – II Kolo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Džematska liga: Na Korak do Završnice – II Kolo – Drugim kolom u nedjelju 15.10.2017. na parketu sportske dvorane Bilmšće nastavljen je put ka završnici Pete sezone.

Nakon borbenih i zanimljivih susreta prvog kola, još više su obećavali susreti drugog kola gdje su pojedine ekipe mogle i ovjeriti prolaz u završnicu.

Stranjani – Donja Vraca 4:1 (2:0)

Kulalić 1:0; A.Fetić 2:0; E.Fetić 3:0; Hrustić 3:1; Babić 4:1

Prve su na teren izašle ekipe grupe B Stranjani i Donja Vraca. Nakon što su obje ekipe u prvom kolu upisale poraze, direktan duel je ponudio šansi jednoj od ekipa da se na vrijeme vrati u “život”. Nakon uzbudljivog prvo poluvremena i vodstva Stranjana od 2:0, Donjoj Vraci je ipak ponestalo snage te su sa još dva primljena i jednim postignutim utješnim golom otišli na 4. mjesto tablice.

Pridražići – Lokvine 2:1(2:0)

Šišić 1:0,2:0; Alić 2:1

Pridražići su u odličnoj formi, što su pokazali u prošlom kolu pobjedom nad Stranjanima. Lokvine su isto tako izvojevale pobjedu nad Donjom Vracom te je ovaj duel mogao donijeti lidera grupe B. Bolje su startali Pridražići te su sa dva gola otišli na odmor sa lijepom zalihom. Lokvine su se uspjele vratiti u susret sa jednim golom ali se do kraja rezultat više nije mijenjao.

Ričice – Trgovišće 3:4 (1:1)

Karalić 0:1; Terzić 1:1; Hećo 2:1; Karalić 2:2; Telalović 2:3; Hećo 3:3; Podojak 3:4

U Grupi C se prije II kola mogla naslutiti bodovna izjednačenost ekipa kao i činjenica da će se za prolaz dalje ekipe boriti do samoga kraja. Ove dvije ekipe su u I kolu izgubile svoje susrete identičnim rezultatima. Rezultatski najneizvjesnija utakmica II kola nam je ponudila čak 7 golova i isto toliko drame na terenu. Nakon prvog poluvremena rezultat je bio izjednačen 1:1. U drugom poluvremenu Ričice su uspjele povesti a Trgovišće izjednačiti, zatim je Trgovišće povelo a Ričice izjednačile. Ali do konačnog rezultata je ipak došlo nakon pogotka Trgovišća za pobjedu od 3:4

Blatuša – Tišina 2:2 (0:0)

Vehabović 0:1,0:2; Imamagić 1:2,2:2

Nakon prvog kola Tišina je bila za nijansu u boljoj poziciji od Blatuše sa jednim bodom naspram nula kod Blatuše. Obje ekipe su tražile pobjedu za priliku ulaska u završnicu. Iako su pala četiri gola, na ovom susretu su bila samo dva strijelca, najraspoloženiji su bili Vehabović i Imamagić, a Imamagić je u zadnjim sekundama utakmice svojim golom spasio Blatušu od gubljenja bodova i vjerovatnog oproštaja od pete sezone. Tišina je drugim remijem znatno zakomplikovala svoj položaj pa će u narednom susretu protiv prvoplasiranog Potoka morati ići na pobjedu.

O.O.MIZ – Donja Gračanica 2:2 (0:0)

Fejzić 0:1; Zukan 1:1; Fejzić 1:2; Zukan 2:2

Utakmica koja je vašim glasovima izglasana za derbi kola je ipak ponudila odličan futsal. Prilike su se redale na obje strane tokom čitavog susreta a snimak derbija uz neponovljivi komentar Safeta Kubata ćete uskoro moći pogledati na našoj Facebook stranici. Donja Gračanica je dva puta uspijevala doći do vodstva ali je danas inspirisani Zukan uspijevao da rezultat izjednači. Tu je bilo i mnogo pogodaka u okvir gola a drugi gol D.Gračanice je na izvrstan način euro golom glavom postigao Fejzić što ćete moći pogledati i na snimku utakmice. Na kraju se susret završio bez pobjednika, što je mala utjeha za obje ekipe koje pretenduju na prvo mjesto grupe.

Potok – Kočeva 2:1 (2:0)

Hasanica 1:0; Huseni 2:0; Šiljak 2:1

Posljednja utakmica II kola se igrala u okviru grupe A a Kočeva je nakon odlične partije protiv Tišine najavljivala žestok napad na uigranu ekipu Potoka. Ali, susret se nije odvijao po planu za momke ekipe Kočeva jer su na poluvrijeme otišli sa dva gola zaostatka. Do kraja susreta su tek uspjeli postići utješni pogodak i uz nekoliko kvalitetnih napada zaprijetiti odbrani Potoka međutim Potok se uspio odbraniti i već sada zakoračiti u završnicu.

Naredne nedjelje slijedi i posljednje III kolo druge faze gdje ćemo naći odgovor na pitanje ko su učesnici Final8. Pratite nas na našoj Facebook stranici fb.com/dzliga i pridružite nam se sljedeće nedjelje u sportskoj dvorani Bilmišće.

S.T.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno