Ostali sportovi

Paraplegičari iz ZDK uspješni u Mostaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvi vikend juna je rezervisan za sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize BIH, ove godine dvanaeste po redu, a kao i prethodnih godina međunarodnog karaktera, sa učeščem predstavnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske.

Organizator Savez PODP FBiH je domaćinstvo ove godine dodjelio Mostaru, tj Udruzi PODP iz HNK, koja se pokazala kao dobar organizator i potrudila se da svi učesnici se osjećaju ugodno u gradu Mostaru. Takmičenja u atletici, trke u invalidskim mehaničkim kolicima, bacačke discipline, kugla, koplje, disk su održani na stadionu pod Bijelim brijegom, a takmičenje u šahu u hotelu Ero.

U konkurenciji svih udruženja iz Saveza, predstavnika RS, te spomenutih zemalja iz regiona, ekipa ZDK je u sastavu Zenica, Doboj-jug, Zavidovići, osvojila I prvo mjesto u muškoj konkurenciji, te I prvo mjesto u ukupnoj ekipnoj konkurenciji u atletici, te III treće mjesto u šahu.

Sa osvojenih 8 zlatnih, 7 srebrenih, te 8 bronzanih medalja naši takmičari su bili na nivou očekivanja. Posebno ističemo doprinos Ferid Fazlića sa trostrukom pobjedom u trkama u mehaničkim invalidskim kolicima, Tahira Mandžuke (učestvovao po prvi put) sa dvije zlatne medalje u bacačkim disciplinama, te dvije medalje članice udruženja iz Zavidovića Almedine Čamdžić.

Hvala našim sportistima što daju nesebičan doprinos promociji aktivnog života i vidimo se na Kantonalnim sportskim igrama XI po redu 22.07.2015 godine.

Harun Aliefendić za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno