Zenica

Panel diskusija: Šta je siromaštvo i kako utječe na život djece u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Panel diskusija: Šta je siromaštvo i kako utječe na život djece u BiH – Trenutno se u četiri grada i četiri ruralne sredine održava prvo bosanskohercegovačko istraživanje o siromaštvu djece koje sprovode djeca.

Prikupljeni podaci u okviru ovog istraživanja bit će predstavljeni sutra (26.10.) u 14.30 h u prostorijama Opće biblioteke u Zenici, nakon čega će biti održana i panel diskusija u cilju prikupljanja dodatnih podataka.

U našem gradu postoje djeca koja gladna idu u školu, djeca koja postaju marginalizirana i nevidljiva za društvo. Želimo da ih učinimo vidljivijim. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i pomognu u prikupljanju što vjerodostojnijih podataka i kreiranju što jasnije slike.

Veoma je važno da imamo realnu sliku o siromaštvu u našoj lokalnoj zajednici kako bismo i u narednom periodu, sa novim podacima, mogli da radimo na suzbijanju siromaštva i ostvarivanju realnih potreba djece!

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno