Info

Pane Škrbić kod Boruta Pahora: Pahor dolazi u Sarajevo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pane Škrbić kod Boruta Pahora: Pahor dolazi u Sarajevo – Paneta Škrbića, generalnog direktora Evropske nezavisne agencije iz Zenice, sa saradnicima, u svom kabinetu u Ljubljani, primio je pre-dsjednik Slovenije, Borut Pahor.

Škrbić je upoznao predsjednika Pahora sa projektom ,,Izbor mena-džera  i evropskih ličnosti godine”, koji se svake godine  organizuje  ova agencija u Sarajevui i  Banja Luci.

Boris Pahor je u razgovoru naglasio da između njega i građana Bo-sne i Hercegovine postoji neka „tajna veza” i posebna sinergija međusobne ljubavi i poštovanja, te  da on lično i Republika Slove-nija veoma podržavaju brži napredak i razvoj Bosne i Herecegovine kao i pristupanje BiH  Euro-Atlantskim integracijama i put ka boljem životu građana BiH. Pahor je na poziv Paneta Škrbića najavio da će doći u Sarajevo na naredno četrdeseto po redu okupljanje  evropski najuspješnijih  menadžera, kompanija i poznatih ličnosti u Sarajevu.

Naglašeno je da postoji odlična saradnja izmedju Evropske nezavi-sne agencije i slovenačkih kompanija, tako da su do sada njih dvadesetak primili nagrade ,,Evropski najmenadžer” i ,,Ličnost gpodine”, medju kojima i Zoran Jankovič (Gradonačelnik Ljubljane), Prf. Dr Ernet Petrič (nauka), Marako Drobnič (Talim, Kidričevo), Jože Mermal (BTC Ljubljana), Izet Rastoder, Rastoder ljubljana), Janez Škrabec (RICO, Ljubljana),  Iztok Seljak (Hidria, Spodnja Idria) Aleksander Mervar (ELES, Ljubljana) , Borut Čeh (Labena, Ljubljana) i drugi.

  • BiH ima punu moju i podršku iz Slovenije i svih prijateljskih zemalja koje očeuju za brži razvoj vaše zemlje, ali vaše pro-bleme možete riješiti smo vi sami – više  puta je u razgovoru istakao predsjednik Pahor u razgovoru sa Panetom Škrbićem.

Boris Pahor je dao širi ekskluzivni intervju za časopis Euromanager koji jedanput mjesečno izlazi u okviru Evropske nezavisne agencije iz Zenice.

Intervju će u cijelosti biti objavljujen u narednom  broju časopisa.

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno