Biznis

Pad prodaje i poslovanja: Ovo je TOP 10 trgovaca automobila u 2020. godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ne postoji tržište koje nije osjetilo globalni uticaj pandemije, a automobilska industrija je bila prva na udaru. U 2020. godini broj prodatih novih automobila u BiH manji je za 10,1% u odnosu na 2019. godinu.

Uvoznici i prodavci polovnih i novih automobila u Bosni i Hercegovini “sabrali” su gubitke izazvane pandemijom koronavirusa, a pad poslovanja prikazan je u finansijskim izvještajima.

Potvrđuje to i analiza portala Akta.ba gdje smo kroz TOP 10 kompanija prikazali njihovo poslovanje u protekloj godini. Analizom su obuhvaćene kompanije čija je djelatnost trgovina automobilima i motornim vozilima lake kategorije.

Pregled je napravljen po ostvarenoj dobiti i prihodima u 2020. godini, a lidersku poziciju zauzeo je kao i prošle godine zauzeo sarajevski Porsche BH sa prihodom od 157 miliona KM. Dobit kompanije iznosila je 3,7 miliona KM, dok je 2019. iznosila 4,6 miliona KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno