Kultura

Ozbiljna hit komedija “Ja Bosanac” iz pera Indire Kučuk-Sorguč igra po prvi put u četvrtak u Zenici!

Ozbiljna hit komedija “Ja Bosanac” iz pera Indire Kučuk-Sorguč igra po prvi put u četvrtak u Zenici! – Nakon što je doživjela ovacije u Zagrebu i igrala tri puta, te u Metkoviću, Korčuli i Splitu, i bosanskohercegovačka publika će moći vidjeti svoga „Bosanca“ koji ima mišljenje o svemu kao i svaki pravi Bosanac.

“Ja, Bosanac” je nova hit komedija spsateljice Indire Kučuk-Sorguč, autorice popularne Mahaluše i Mahalca – najgledanijih komedija u BiH posljednjih deset godina.

Ovo je komedija u kojoj se pjeva i psuje – 100 posto udara u glavu – oči se smiju a srce krvari.

U ovoj ozbiljnoj  komediji o nama pratimo Posljednjeg Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, migrante, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše.  Uzrećica mu je «Tornjaka mi moga»!

U sve mu diraj, samo nemoj u Bosnu.

U pogledu na žene on je izričit: Samo u tri žene vjeruje: Svetu Šerifu, svetu Rasemu i malu Pišulju, amin. A sve druge su za trošit.

Majka Šerifa je njegov vodič i ona mu je izdala zapovijest: „Kod tebe važi samo tri PO: Pojest, popit i poklopit!

Sve ovo i još mnogo satiričnih šala o Bosancima i Bosankama, moći ćete vidjeti u Zenici i Kaknju 05. i 06. decembra.

Uloga Bosanca povjerena je mladom i vrsnom bh. glumcu, komičaru Aldinu Tuciću dok ulogu njegove supruge Raseme Evropljanke Ćevljanovićke za klavirom tumači i opjevava Negra Čičić.

„Ja, Bosanac“ će pred zeničku publiku stati u četvrtak, 05.12. u Bosanskom narodnom pozorištu u 19.30, dok će ga u Kaknju moći gledati dan poslije u petak, 06.12. u KSC Kakanj također u 19.30.

Dođite da bosanišemo zajedno!

NAPOMENA: PRARODITELJSKA PAŽNJA: Nije dozvoljeno nikom iznad 100 godina.

Udruženje FILTER

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem