Kultura

FOTO: Peti IFET ispunio zenički BNP dječijim smijehom i grajom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Peti IFET ispunio zenički BNP dječijim smijehom i grajom – Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica je četvrtog dana Internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET, u utorak, 2. decembra  upriličila dva programa za najmlađe posjetitelje u okviru kojih su imali priliku prisustvovati na promociji knjige i gledati lutkarsku predstavu. U 11 sati u Konferencijskoj sali BNP-a je upriličena promocija knjige bajki „Priče iz Čarobne šume“ zeničkog autora Fuada Tabaka. Na promociji knjige su pored autora govorili Midhat Kasap i Ermina Nišić.

Isti dan u 12 sati je na Hinter bini zeničkog BNP-a odigrana lutkarska predstava „Bajka o izgubljenom vremenu u režiji Tamare Kučinović i u produkciji Pozorišta lutaka Mostar. U predstavi igraju: Igor Vidačković, Sergio Radoš, Fatima Kazazić, Nina Popović, Nermina Denjo.

Danas, 4. decembra u 12 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica bit će odigrana predstava „Ivica i Marica“ reditelja Damira Altumbabića, u produkciji Teatra Kabare Tuzla. U predstavi igraju: Feđa Zahirović, Marija Novaković, Sadika Kahrimanović, Ermin Avdić, Jasmina Ibrahimović, Damir Altumbabić.

Isti dan u 12.30 sati u Maloj sali Kulturno-sportskog centra Kakanj, bit će upriličena promocija knjige bajki „Priče iz Čarobne šume“ koja je prethodni dan promovisana u Zenici.

U četvrtak, 5. decembra u 11 sati će knjiga bajki Fuada Tabaka biti promovisana u Konferencijskoj sali Centra za kulturu Zavidovići, a u 12 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti odigrana predstava „Šta je zapravo uradio Tom?“ reditelja Milana Bogdanovića i Marka Bojića, u produkciji DIS – Pozorišta mladih Banja Luka.

Programi koji se održavaju u okviru 5. internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET 2019. realizuju se kao dio programskih aktivnosti 2. zimskog festivala „Zenica Adventure“ u partnerskoj suorganizaciji JP RTV Zenica i JU BNP Zenica.

 

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno