Ostali sportovi

Ovog vikenda sve tri zeničke odbojkaške ekipe igraju svoje ligaške utakmice – ŽOK Željezara domaćin ekipi Student

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda sve tri zeničke odbojkaške ekipe, ŽOK Željezara, OK Čelik-R i OK Block Out, igraju svoje utakmice u drugom dijelu sezone.

Prvi će na teren odbojkaši OK Block Out, koji nastupaju u Superligi FBiH za muškarce. Oni idu u goste ekipi OK Galeb iz Brčkom. Ovo je utakmica iz 10.kola, koja se igra u petak 11.2 od 20 sati.

Zenički odbojkaši su na šestom mjestu sa omjerom od tri pobjede, šest poraza i devet bodova.

Ekipa Galeb je treća na tabeli sa omjerom 6/3 i 19 bodova.

Ove subote, 12.2. od 15 sati u zeničkoj Prvoj gimnaziji, lider na tabeli, ŽOK Željezara je domaćin u 11.kolu Prve lige FBiH, grupa Jug, ekipi Student iz Mostara.

Nakon gostujuće pobjede u prošlom kolu u derbiju protiv Breze 1934, ekipa ŽOK Željezara je prva na tabeli sa omjerom od devet pobjeda i jednim porazom, 27 bodova. Ekipa Studenta je na omjeru od 2/8, četiri boda.

Iz ŽOK Željezara najavljuju da će u ovom meču malo starije seniorke odmoriti, a pružiti priliku mlađim igračicama da steknu iskustvo. Očekuju da nova tri boda ostanu u Zenici i liderska pozicija na tabeli.

Treći zenički ligaš, OK Čelik-R, nastupa u Superligi FBiH za žene, grupa Sjever. Ove nedjelje, 13.2. od 13 sati igraju gostujuću utakmicu iz 13.kola protiv ekipe OK Maglaj. Zeničke odbojkašice su na omjeru od 1/11, tri boda i deveto mjesto na tabeli. Maglaj je na omjeru 4/8, 12 bodova i sedmo mjesto na tabeli.

E.Imamović

Foto plakat



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno