Ostali sportovi

Futsal: Ove subote od 20 sati zenički Neimari u Areni domaćini Drini iz Goražda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda, 12./13.2.2022.godine igraju se utakmice 10.kola Prve futsal lige FBiH, grupa 1, treće kolo drugog dijela sezone. Lider na tabeli, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica ove subote 12.2. su domaćini ekipi MNK „Drina“ iz Goražda. U utakmici u Goraždu u jesenjem dijelu sezone u susretu ovih ekipa Neimari su slavili sa visokih 2:8.

Utakmica se igra u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ od 20 sati. Ulaz je 3 KM, a za žene i djecu ulaz je besplatan

Službena lica na utakmici: Prvi sudija Edin Redžović, drugi sudija Haris Avdić, delegat Senad Merdanović (svi iz Sarajeva).

Nakon dvije gostujuće pobjede u Vitezu i Sarajevu u protekla dva kola, zenički Neimari nastavljaju borbu za Premijer ligu na domaćem terenu u našoj ljepotici Areni i blagi su favoriti protiv Drine, kako rekoše u Neimarima u najavi ove utakmice. Ovo im daje dodatni motiv da ostave srce na terenu i nastave pobjednički niz u pohodu na zacrtani cilj.

Iz Neimara očekuju podršku sa tribina, te su ovim povodom pozvali navijače:

-Ono što je jako bitno i čega smo se zaista uželjeli tokom ove pauze jeste vaša podrška sa trbina koja nam uvijek daje dodatnu snagu i vjetar u leđa da tu istu podršku i opravdamo. Zato već danas sebi rezervišite subotu od 20:00 sati i budite u Areni kako bi podržali naše momke i tako im pokazali da smo jako ponosni na ono što oni rade i na način kojim predstavljaju naš grad Zenicu. Svaki navijač nam je bitan. zato dođite u što većem broju i podržite nas –poručuju iz MNK Neimari Zenica..

Parovi 10.kola

Subota, 12.2.2022.god.

Zenica: MNK Neimari – MNK Drina (20h)

Nedjelja, 13.2.

Sarajevo: FK Futsal Željezničar – MNK Žepče (18h)

Vitez: KMF Vitez – FKA Centar (19h)

Ilidža: MNK DiaBiH – MNK Novi Travnik (nepoznato)

Nakon devetog kola, prvi na tabeli su zenički „Neimari“ sa 24 boda, gol razlika 57:26 i omjerom od osam pobjeda i jedan poraz.u Žepču. Isti broj bodova kao i Neimari ima i ekipa FK Futsal Željezničar.

Drina je osma na tabeli sa devet bodova i omjerom od tri pobjede i šest poraza.

E.Imamović

Foto plakat

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno