Košarka

Ovog vikenda igra se šesti košarkaški turnir „Ja sam košarkašica“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji KK Jumper iz Zenice u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ ovog vikenda igra se  6.turnir Zenica 2023 „Ja sam košarkašica“ za djevojčice uzrasta 2012. godište i mlađe, te 2007. godište i mlađe.

Ovaj međunarodni košarkaški turnir održava  se već šestu godinu i  pozivnog je karaktera.

Osim domaćina, KK Jumper, u kategoriji kadetkinja učestvuju: košarkaški klubovi Vodice, Kozara i Roling, dok će se u mini basketu takmičiti Čelik, Vučice, Teslić, Ilidža i Konjic.

U izjavi za Zenicainfo, trener u košarkaškom klubu Jumper, Vedran Kulalić napominje:

– Mislim da moramo da radimo na tome da ovaj turnir postane prepoznatljiv i da narednih godina dovedemo što više ekipa iz vana . Ove godine imamo dvije ekipe iz inostarnstva. Za sada čekamo potrdu još nekih ekipa.

Mi ulažemo puno u omladinske selekcije, pogotovo mini basket, predpionirke, jer iz tih selekcija možemo da dobijemo kvalitetne igračice za kadetske i juniorske i naravno seniorske kategorije. Ove godine ćemo biti premijer ligaši tako da to njima puno znači. Potrudićemo se da narednih godina bude što više utakmica i što više jakih utakmica, sa ekipama iz inostranstva gdje će oni osjetiti koliko mogu -, izjavio je Vedran Kulalić.

U prvoj utakmici, u subotu 24.juna od 10 sati, sastaju se Jumper i Vodice. Utakmice za plasman su na programu u nedjelju 25.juna od 10 sati. Ulaz je slobodan.

Pored ove manifestacije, ovog petka, KK Jumper organizuje i manifestaciju na terenima Kamberovića polja, 3×3 basket turnir za muškarce i žene. O ovome smo objavili na linku.

 

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno