Nogomet

Ovog vikenda 4. kolo Druge lige FBiH, grupa Centar, NK Nemila domaćin Natronu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda, 09./10.septembra 2023.godine, igraju se utakmice 4. kola u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, grupa Centar, u kojoj nastupa i devet klubova iz Zeničko-dobojskog kantona.

To su: Krivaja, Moševac, Rudar Breza, „Žepče 1919“, Nemila, Usora, Natron, Borac Jelah i Bosna Visoko.

Evo rasporeda utakmica 4.kola:

Subota, 09.9.2023. 16,30 h

Hrasnica: FK Famos – NK Bosna

Breza: FK Rudar – NK Usora

Nedjelja, 10.9.2023. 16,30 h

Nemila: NK Nemila – NK Natron

Maglaj: NK Moševac – NK Ilijaš

Zavidovići: NK Krivaja – FK Moščanica

Ustikolina: NK Kolina – NK „Žepče 1919“

Sarajevo: FK Baton – FK Borac (J)

Ilidža: FK Igman – FK Unis

Novi drugoligaš NK Nemila iz istoimenog mjesta, trenera Aidina Mahmutovića, pokušati će, u drugoj domaćoj utakmici, da ostvari i novi trijumf u Drugoj ligi. Ovog puta Nemiljani su domaćini vrlodobroj ekipi NK Natron iz Maglaja u derbiju kola. U prvoj domaćoj utakmici Nemila je slavila protiv Ilijaša sa rezultatom 1:0. U dosadašnjem dijelu prvenstva Nemila ima dvije pobjede i jedan poraz (šest bodova), dok je Natron bez poraza, sa dvije pobjede i jedan remi (sedam bodova).

Pred ovu subotnju utakmici u Nemili, na oficijelnoj facebook stranici NK Nemila su objavili:

-U nedjelju nas očekuje derbi utakmica na našem stadionu! Prije svih najava ove utakmice, ovim putem želimo izraziti jednu veliku dobrodošlicu našim sportskim prijateljima iz NK Natron Maglaj, te svim navijačima ovog kluba želimo da se u našoj Nemili osjećaju kao kod kuće. Dobro nam došli!

Poruka za domaće navijače. Vaša podrška nam je od velike važnosti s obzirom da su i gosti najavili veliki dolazak svojih navijača, te svima naravno želimo poželjeti dobrodošlicu u našu Nemilu!

U nedjelju smo obezbijedili live prenos utakmice preko MAG SPORT stranice za našu voljenu dijasporu i sve navijače i simpatizere naše Nemile širom svijeta.

Sve ostale, koji su u mogućnosti, pozivamo da u nedjelju budu naš vjetar u leđa. Vaša podrška nam je od velike važnosti s obzirom da su i gosti najavili veliki dolazak svojih navijača, te svima naravno želimo poželjeti dobrodošlicu u našu Nemilu! –, stoji u objavi NK Nemila.

Službena lica za utakmicu u Nemili: Edib Sikira-Kakanj (glavni sudija), pomoćnici, A1 Ibrahim Kovačević (Zenica), A2 Amel Starčević (Zavidovići) 4.sudija Amir Sinanović (Zenica), delegat i posmatrač suđenja Izudin Hadžiahmetović (Zenica).

E.Imamović

Foto arhiva i sa NK Nemila



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno