Nogomet

Hamza Bronja zvanično napustio NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovim putem izvještavamo javnost i navijače da je nakon dva mjeseca provedena u našem klubu Hamza Bronja zvanično napustio NK Čelik.

Hamza Bronja, igrač iz Srbije, pridružio se našem klubu na početku priprema uoči početka tekuće sezone. S obzirom da je ovaj napadač strani državljanin, jedini način legalne registracije igrača je bilo uz preduslov deblokade glavnog računa. U trenutku angažovanja igrača, u klubu smo čvrsto vjerovali da će se taj proces odvijati znatno brže, te da će Bronja uspješno biti registrovan već za početak sezone.

Kao što je javnost upoznata, klub je isplatio sve povjerioce koji su blokirali glavni klupski račun, te sada od banaka i sudova očekuje skidanje blokada i konačno deblokadu glavnog računa kluba nakon više od 18 godina. Shodno tome, a zbog sporog procesa skidanja blokada u kojima klub nema mehanizme ubrzanja istih, NK Čelik još uvijek ne može legalno registrovati strane igrače.

Vođeni transparentnošću, poštenju i legalnom poslovanju u prethodne tri godine, klub ni u jednom slučaju nije ni razmatrao mogućnost nelegalnog registrovanja stranih igrača putem drugih pravnih lica što je, nažalost, praksa u domaćem nogometu.

Klub je u razgovoru s igračem došao do zaključka da je najbolja opcija za obje strane da igrač održava formu u drugoj sredini, uz mogućnost povratka na zimskoj pauzi u slučaju obostrane želje i dogovora.

Ovu priliku koristimo da se zahvalimo Bronji na izuzetno korektnom odnosu tokom prethodnog perioda i iskazanoj želji i volji za dokazivanjem u crno-crvenom dresu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno