Zenica

Ovog ponedjeljka od šest sati biće služena Sveta Božićna liturgija u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice

Ovog ponedjeljka od šest sati biće služena Sveta Božićna liturgija u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice – Uvod u obilježavanje ovog pravoslavnog Božića bio je koncert etno grupe IVA iz Doboja, koji se održao u subotu 05. januara u prostoru Sokolane.

U nedjelju, 06. januara na Badnji dan, u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Zenici jutarnju liturgiju i prazničku poruku vjernicima je poslao mitropolit dabrobosanski Hrizostom Rajko Jević.

Večeras (nedjelja) u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice biće održana večernja liturgija na kojoj će biti upriličeno osveštenje i paljenje badnjaka, čime se najavljuje veliki hrišćanski praznik Božić,  a sutra nastupa pravoslavni Božić.

U ponedjeljak 7. januara u šest sati ujutro u Hramu će biti služena Sveta Božićna liturgija.

Za  utorak 08. januara u Sokolani predviđen je Božićni prijem, dvadeset i peti put u nizu. Pokrovitelj će biti Gradska uprava sa kojom SPKD „Prosvjeta“ ima izvrsnu saradnju.

Srijeda 09.januara, jutarnom molitvom na dan Svetog Stefana, završava se vjerski dio obilježavanja Božića.

Za subotu 12.januara na programu je 22.tradicionalni Božićni šahovski turnir u organizaciji SPKD „Prosvjeta“ i SGV- pokret za ravnopravnost, koji će se održati u Šahovskom domu Zenica u 10,30 sati.

E.Imamović

Foto Klix.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem