Zabava

Ovog petka deseta po redu „Noć rock’n’roll-a” Vranduk 2019

U petak, 26.07.2019.godine, Zenica Summer Fest (ZSF) se seli na tvrđavu Vranduk. Noć rock’n’roll-a je dugogodišnja manifestacija, a njen značaj su uvidjeli organizatori ZSF-a, te je ovaj događaj uvršten u program festivala ZSF i ove godine.
Naime, Udruženje estradnih umjetnika zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i ove godine organizuje u Vranduku „Noć rock’n’roll-a“. Ova, već tradicionalna, jubilarna deseta manifestacija će se održati u Vrandučkoj tvrđavi u petak 26.jula 2019.godine od 18 sati. Ulaz je besplatan. I ove godine manifestacija je, po drugi put, uvrštena u Drugi „Zenica Summer Fest“. Za ovaj događaj organizatori su se potrudili obezbijediti, zajedno sa partnerom Zenicatransom, prijevoz autobusom od Zenice do Vranduka, sa polaskom u 17:00 sati ispred stadiona Bilino polje.

-Dakle, Vranduk će po deseti put biti domaćin ove manifestacije, a riječ je o projektu koji egzistira od 2010. godine i već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca.
Dobra zabava, pozitivna energija i promocija vrijednosti tradicionalne rock muzike pedesetih i šezdesetih godina, naši su glavni ciljevi. Vranduk će i u ovoj julskoj večeri svjedočiti o simboličnom povratku na scenu pomalo zaboravljene muzike-, kazao je Nisvet Abdulović, projekt menađer ove manifestacije.
Abdulović ističe je da kroz ove Noći rocka na Vranduku prošlo preko 30 bendova iz više gradova BiH.

Na ovoj desetoj večeri Rocka na Vranduku učestvovat će Irnes Divjan iz Sarajeva, Taxi bend iz Zenice, Neki novi klinci iz Breze i Rock Up iz Zenice sa autorskim kompozicijama, među kojima je i poema o Vranduku i sa jednom kompozicijom koju će otpjevati dvanaestogodišnja Farah Hasanović.
Inače, pola učesnika je omladina i to mlađa od 16 godina. Po dogovoru bi se trebali pojaviti i članovi grupe Bombaj štampa, koji dan ranije imaju koncert na trgu Alije Izetbegovića u okviru Zenica Summer Festa.
Najavljen je i legendarni Ivica Valenta-Bulaja iz Travnika, „posljednji pravi hipik“-, kako za sebe kaže popularni Bulaja.
(Ivica Valenta zvani Bulaja živi život iz vremena hipi pokreta, zagazio je duboko u sedmu deceniju, ali još uvijek svira gitaru i pjeva na ulicama evropskih gradova. Svojim biciklom s prikolicom na kojoj se nalazi pojačalo putuje po Švicarskoj, Austriji, Njemačkoj, a stigao je i do dalekog Čilea. Iako ima 68 godina, nema ni jednog dana radnog staža. Nedavno je od države dobio socijalnu pomoć i besplatno zdravstveno osiguranje što ga je posebno obradovalo -, objavila je agencija AA 2017.godine, pored ostalog, o Bulaji).

Prateći od početka ovu manifestaciju nabrojat ću neke od dosadašnjih učesnika Rocka na Vranduku: “EGOIST SHOW BEND ” (Zenica), ROK GRUPA Doma kulture Žepče, “ĆEIF” (Nemila), “KAMENJARI”(Vranduk), “TAXI BEND” (Zenica), “EXTRA 2000” Travnik), “Nina&LowerDose”, “Nemoguće vruće”, a kao specijalni gost Mladen Vojičić-Tifa sa svojim bendom, Seid Memić-Vajta, ZE- SELEKCIJA, specijalni gosti iz Sanskog Mosta rock grupa CARPE DIEM, COVER ART, RED BARON, NIETZSCHE’ S GOD, Mary Jam iz Banja Luke, SFOR iz Tešnja…

Ove godine generalni sponzor manifestacije je Grad Zenica, koji podržava sve projekte iz kulture u Gradu-, a među medijskom pokroviteljima je i portal Zenicablog.
Iz organizacije pozivaju građane da dođu u Vranduk i uživaju u najljepšem ambijentu zidina drevne tvrđave, u kojoj, na pauzi, dopire zvuk ezana sa obližnje džamije Sultan Mehmeda II El Fatiha i sve odiše Bosnom.

Organizatori očekuju veliki broj posjetilaca, koji iz godine u godinu podržavaju cilj ovog događaja, a to je promovisati muzičare i živu svirku u prelijepom ambijentu vrandučke tvrđave. I kao što smo istakli, obezbjeđen je prijevoz autobusom od Zenice do Vranduka sa polaskom u 17 sati ispred stadiona Bilino polje u Zenici.

E.Imamović, Foto: E.Imamović/Srećko Stipović

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem