Biznis

Ovog novembra praktična plaćanja mobilnim novčanikom donose povrat novca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zar ne bi bilo sjajno kada biste uvijek mogli odmah preći na najbolji dio svega što radite, na prvi gutljaj kremaste kafe koju pijete sa prijateljima u omiljenom kafiću ili na bezbrižnu igru sa najmlađima nakon posjete njihovoj omiljenoj radnji sa igračkama?

Mi znamo kako – koristite mobilne novčanike za brza, jednostavna i sigurna plaćanja. Uz mobilni novčanik, na svom telefonu – koji svako od nas ima sa sobom u bilo koje doba dana – dodajete i mogućnost za plaćanje, tako da svoja svakodnevna plaćanja obavljate još jednostavnije, bez potrage za novčanikom ili brojanja kusura, te na taj način još brže stižete do najboljeg dijela.

A sada, najbolji dio ove priče – ukoliko ste korisnik Mastercard kartice i koristite mobilni novčanik za plaćanje, u novembru imate priliku da ostvarite cash back u iznosu od 10 KM! Dovoljno je da izvršite barem tri plaćanja u ukupnoj vrijednosti od barem 30 KM do 30. novembra, i  10 KM će se  vratiti na vaš račun.

Kako do mobilnog novčanika?

  1. Provjerite da li je banka kod koje imate račun i koja vam je izdala platnu karticu omogućila korištenje mobilnih novčanika – u Bosni i Hercegovini su to trenutno: UniCredit Bank d.d. Mostar, UniCredit Bank a.d. Banja Luka, Raiffeisen Bank d.d. BiH, NLB Banka d.d. Sarajevo, NLB Banka a.d. Banja Luka i Nova Banka a.d. Banja Luka i ProCredit Bank d.d. Sarajevo.
  2. Instalirajte aplikaciju mobilnog novčanika ili ukoliko već postoji na telefonu, otvorite je i odaberite karticu koju želite digitalizovati klikom na „+“ pored slike kartice.
  3. Vaš telefon je postao sredstvo za plaćanje.

Nakon toga, mobilni novčanik sa vašom Mastercard karticom spreman je za plaćanja bilo gdje da već plaćate beskontaktno. Plaćanja se mogu potvrditi biometrijski, odnosno skeniranjem lica ili otiska prsta, ili ukucavanjem šifre za otključavanje telefona.

Dakle, nema potrebe da čekate – instalirajte mobilni novčanik i odmah pređite na najbolji dio.

Više informacija na www.mastercard.ba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno