Zenica

Ovog četvrtka na Smetovima obilježavanje 27. jula, Dan ustanka naroda BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SUABNOR ZDK I UABNOR Grada Zenica povodom 27.jula – dana antifašističkog ustanka naroda u BiH organizuju obilježavanje ovog značajnog istorijskog datuma iz NOR-a u četvrtak, 27.jula. 2023.godine na Smetovima, stoji u obavijesti od Sretka Radišića, predsjednika SUABNORA-a ZDK-a.

Po protokolu, program obilježavanja počinje u 11 sati polaganjem vijenaca i cvijeća ispred spomen obilježja od strane prisutnih delegacija.
Zatim slijede prigodna obraćanjs predstavnika boračkih udruženja, čas istorije i druženje.

Inače, antifašizam ima dugu istoriju na ovim prostorima posebno ističući zajednički otpor okupatoru i domaćim izdajnicima u drugom svjetskom ratu. Podizanje ustanka 27.jula u drugom svjetskom ratu, 1941-1945, bio je početak oružanog otpora koji je trajao pune četri godine kada je zemlja oslobođena.
Bosna i Hercegovina je branila svoje antifašističke temelje i u četverogodišnjem ratu od 1992-95.godine.

Prijevoz je obezbjeđen u 9,30 sati sa parking prostora ispred tržnog centra Bingo, a povratak po okončanju programa altivnosti.
-Čestitamo 27.juli-dan antifašističkog ustanka naroda Bosne i Hercegovine, kaže se na kraju obavijesti od Sretka Radišića.

E.Imamović
Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno