Info

Ovo su zemlje u koje možete putovati iz BiH ako niste vakcinisani

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uslov za ulazak u brojne zemlje širom svijeta je potvrda o potpunoj vakcinaciji, dok pojedine zemlje Evropske unije isključivo prihvataju potvrde o vakcinama odobrenim u nadležnim agencijama EU.

Za N1 televiziju su iz tima za krizne situacije Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dostavili spisak zemalja u koje državljani BiH mogu turistički putovati bez obavezne potvrde o vakcinaciji, ali uz potvrdu o negativnom PCR ili antigenskom testu.

Na popisu zemalja nalaze se susjedne zemlje Srbija, Crna Gora i Hrvatska uz napomenu da je za ulazak na teritoriju Republike Hrvatske potrebno priložiti i dokaz o plaćenom smještaju u toj zemlji.

Uz ove zemlje s kojima Bosna i Hercegovina graniči, na listi zemalja koje imaju otvorena vrata za nevakcinisane osobe nalaze se: Austrija, Bugarska, Egipat, Grčka, Jordan, Mađarska, Makedonija, Maroko, Moldavija, SAD, Slovenija i Turska.

Za potpune informacije dobro je ipak kontaktirati konzularna predstavništva pojedine zemlje u koju građani Bosne i Hercegovine žele putovati jer situacija, kada je riječ o pravilima ulaska, nije fiksna.

Autor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno