Politika

Ovo su ovjerene liste CIK-a iz ZDK za Dom naroda PFBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovina ovjerila je 11 listi za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Na sjednici koja je održana jučer Centralna izborna komisija je ovjerila kandidatske liste predlagača za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a u nastavku teksta donosimo vam imena zastupnika koji se nalaze na listama.

Narod i pravda je na svojoj listi predložio pet imena iz reda bošnjačkog naroda i to: Amra Babić, Jasminko Kapić, Harun Čolić. Damir Memić i Besim Smailbegović.

Zastupnik Fahrudin Čolaković (SDA) iz reda bošnjačkog naroda također je predložio pet imena: Fahrudin Čolaković, Selvedina Sarajlić-Spahić, Ćazim Huskić, Emir Džafić i Emira Drnda-Čičkelić.

Drugu listu SDA predložio je Mirnes Bašić, a na njoj se nalaze: Mirnes Bašić, Alija Ogrić, Erna Smailhodžić-Merdić, Ibrahim Šišić i Selma Mlivić.

Zastupnik Omer Škaljo na kandidatskoj listi predložio je dva imena iz reda bošnjačkog naroda za Dom naroda PFBiH i to Vahida Ramića i sebe, dok je i na listi dostavljenoj CIK-u Isak Ramo predložio sebe iz reda bošnjačkog naroda.

BHI-KF je iz reda bošnjačkog naroda predložila Alena Kapkovića i Alminu Sivić.

Ivica Penić je iz reda hrvatskog naroda predložio sebe i Anitu Paurić, dok je Ivo Tadić kao zastupnik u Skupštini iz reda hrvatskog naroda na listu stavio samo svoje ime.

SDP je također poslao listu koju je CIK ovjerio, a na njoj se nalaze dva imena iz reda hrvatskog naroda i to Marina Mujkanović i Dejan Kovačević.

Zastupnici iz reda srpskog naroda Mladen Simić i Goran Bulajić poslali su dvije liste sa svojim imenima.

Naredna sjednica Skupštine ZDK trebala bi biti održana u petak, kako je sazvao aktuelni predsjedavajući Skupštine ZDK Ćazim Huskić, a sjednicu s istom tačkom dnevnog reda za sutra je sazvao i novoizabrani predsjedavajući Dejan Kovačević čije imenovanje nije prošlo kroz proceduru i dobilo pečat sekretara Skupštine o čemu smo već pisali.

Autor: E.Mehić/klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno