Info

Ovo su najprodavaniji mobiteli svijeta, jedan kineski je preskočio Appleove preskupe smartphone

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Ovo su najprodavaniji mobiteli svijeta, jedan kineski je preskočio Appleove preskupe smartphone – Analitičari tržišta iz kompanije IDC izbacili su globalnu ljestvicu najpopularnijih telefona kojom su uspjeli iznenaditi mnoge.

Kineski je div Huawei prema najnovijim informacijama nadmašio Apple po broju prodanih smartfona

Drugi kvartal 2018. jako je dobar pokazatelj trendova u mobilnoj industriji. Prema izvješću IDC-a, kompanije koja se bavi tržištnom analizom, Huawei je izbacio 54.2 milijuna uređaja, preko 15 posto sveukupnog tržišta smartfona.

Kompanija je trenutno mobilni lider u Kini gdje drži 27 posto tržišta i to zahvaljujući super popularnoj liniji smartfona P20. Dva modela iz njihove ponude tako drže prvo i treće mjesto po snazi na listi uređaja s ugrađenom kamerom, dok Appleov iPhone X drži tek sedmo mjesto.

Također valja naglasiti kako je Huawei postao strahovito uspješan zahvaljujući i srednoj klasi smartfona iz linije Honor koji su jako dobro primljeni na tržištima diljem svijeta.

Tim potezom Apple je izbijen s drugog mjesta na top listi najviše isporučivanih uređaja – i to prvi put u osam godina.

Na vrhu list je, kao i inače, Samsung koji drži 20.9 posto globalnog tržišta sa 71.5 milijuna isporučenih uređaja. Njihov pad od 10 posto uzrokovan je slabom prodajom perjanica Galaxy S9 i S9+, a kompanija se nada da će nadolazeći Galaxy Note 9 promijeniti situaciju nakon što na tržište stigne krajem ovog mjeseca.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno