Biznis

Ovo je deset najvećih privreda na svijetu!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nije bilo velikih iznenađenja na popisu, a stručnjaci predviđaju da se to vjerojatno neće tako skoro promijeniti! Podsjećamo, ovih deset država čini čak 65 posto cijele svjetske ekonomije!

Iako se ti podaci iz godine u godinu mijenjaju, redoslijed na popisu najvećih privrednih sila u pravilu se ne mijenja. Ovih deset država s najvećim BDP-om u svijetu čine čak 65 posto cijele svjetske ekonomije i već sada se sa sigurnošću može reći da se sam popis, ali ni redoslijed na njemu neće pretjerano skoro mijenjati. Drugim riječima, ovih deset država drži više bogatstva od svih ostalih država zajedno!

Naravno, nikoga neće iznenaditi da su na prvom mjestu Sjedinjene Američke Države, a kako je drugoplasiranu Kinu pogodila teška burzovna kriza, nije vjerojatno da će se tako skoro približiti najvećem gospodarstvu svijeta.

Pogledajte koja su najveće svjetske privrdne sile

1. SAD – $17.41 biliona
2. Kina – $10.35 biliona
3. Japan – $4.77 biliona
4. Njemačka – $3.82 biliona
5. Francuska – $2.9 biliona
6. Velika Britanija – $ 2.85 biliona
7. Brazil – $2.24 biliona
8. Italija – $2.13 biliona
9. Rusija – $2.05 biliona
10. Indija – $2.04 bilion

manager.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno