Info

Ovi će uređaji za samo četiri godine postati svjetski standard u kućanstvima

Ovi će uređaji za samo četiri godine postati svjetski standard u kućanstvima
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovi će uređaji za samo četiri godine postati svjetski standard u kućanstvima- Prema izvještaju tvrtke Futuresource Consulting, tržište TV uređaja će do kraja ove godine zabilježiti pad isporuka od 2%.

Ukupno bi trebalo biti isporučeno oko 225 milijuna televizora, a samo tržište bi trebalo doseći vrijednost od 81,3 milijardi eura.

Isporuke 4K UHD televizora manje su od očekivanih, no unatoč tome samo tržište nastavlja rasti, posebice u SAD-u pa će do kraja ove godine takva vrsta televizora čini 25% cjelokupnih isporuka televizora. U Futuresource Consultingu predviđaju da će 4K UHD televizori do 2020. godine činiti 60% svih isporučenih televizora.

„Pametni“ televizori će do kraja ove godine činiti 59% svih isporučenih televizora, a do 2020. godine tri od četiri televizora na tržištu bit će oni pametni.

Do kraja godine trebalo bi biti isporučeno oko milijun OLED televizora, što znači da će takvi televizori činiti samo 0,5% tržišta, odnosno 3% ukoliko se gleda na njihovu vrijednost s obzirom da se većina OLED televizora pozicionira u premium segment tržišta. Na američkom tržištu OLED televizora dominiraju Samsung i Vizio, dok u Europi dominiraju Samsung i LG.

Kod nas se već sad kvalitetni Ultra HD televizori sa velikim zaslonima, od 42 do 50 inča, mogu pronaći po prihvatljivim cijenama, između 1.300 i 1.900 konvertibilnih maraka.

slobodna-bosna.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno