Ostali sportovi

Ove subote Zenica domaćin Državnog Taekwondo prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote Zenica domaćin Državnog Taekwondo prvenstva- U zeničkoj gradskoj Areni “Husejin Smajlović” Zenica, predstojeće subote, 12. marta 2022. godine bit će održano državno prvenstvo u olimpijskom taekwondou za mlađe kadete, kadete, juniore i seniore.

Organizator ovog prvenstva bit će državni savez Bosne i Hercegovine u saradnji sa Taekwondo klubom Zenica, koji je ujedno i domaćin takmičenja, koje će početi od 10 sati.

Nakon uspješno organizovanog G1 taekwondo turnira i Federalnog prvenstva, ovo je još jedno priznanje i povjerenje za Zenicu i zenički Taekwondo klub Zenica u organizaciji ovako velikog takmičenja.

– Ovo je još jedan turnir u nizu koji nam savez BiH i FBiH dodjeljuju kao organizatoru s obzirom kako na dosadašnju uspješnu realizaciju i organizacuju turnira tako i na sam rad, trud i uspjehe koje naši takmičari ostvaruju-, izjavili su iz Taekwondo kluba Zenica.

-Učesnici prvenstva su svi klubovi iz BIH, uključujući i one najmlađe vrtičance. Imamo ukupno oko 700 prijava što je dosadašnji rekord na državnim prvenstvima. Kup vrtičanca je prvenstvo za najmlađe, jednostavno želimo da generacijski pratimo taj dio kako bi imali adekvatan podmladak kluba. Svi klubovi u BIH to praktikuju pa evo i mi to radimo“, izjavio je za Zenicainfo Emir Skopljak, trener Taekwondo kluba Zenica.

Na prvenstvu će učestvovati takmičari i takmičarke iz 47 klubova. Pristiglo je 599 prijava za učešće u svim kategorijama. Uz 130 vrtičanca i vratičanki broj učesnika biće preko 700. Domaćin Taekwondo klub Zenica nastupiće sa ukupno 30 učesnika u formama i borbama.

-Važno je napomenuti da su Državno, zatim Federalno prvenstvo i Kup BIH isključivo bodovni turniri za ulazak u reprezentaciju. Mi ćemo tražiti svoje šanse da naši iskusni borci pokušaju izboriti mjesto u reprezentaciji -, optimista je trener Skopljak.

Uz domaćina Taekwondo klub Zenica, na prvenstvu će učestvovati i ostali zenički klubovi, Čelik, Kwon, Start i Taekwondo akademija Jale.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno