Ostali sportovi

Ove subote u Kaknju rođendanski kuglaški turnir KK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove godine Kuglaški Klub/Bovling Club Čelik slavi 10 godina postojanja. Tim povodom održana je press konferencija u Kuglani Zenica, na kojoj su, nešto više o aktivnostima u klubu, govorili Kenan Ćurovac, predsjednik Kluba, te Dino Mujanović, član ekipe.

Najavljen je rođendanski kuglaški turnir KK Čelik u klasik kuglanju, koji će se održati u Kuglani u Kaknju ove subote, 30.3.2019.godine od 11 sati, pod pokroviteljstvom zamjenika predsjedavajućeg Skupštine ZDK, Mladena Simića. Za ovaj turnir uručeni su pozivi svim klubovima iz BiH sa oko 20-25 parova, miks i muških parova, registrovanih pri Kuglaškom Savezu BiH. Organizator je KK Čelik Zenica, a komisiju za takmičenje sačinjavaju Kenan Ćurovac, Zarfija Kubat i Milan Hreščak.

Očekuje se učešće Tanje Perišić, najbolje bh.kuglašice, Bernarda Melenice i Ivan Petrića u parovima i mnogih drugih poznatih parova. Pošto se ovog vikenda igra zadnje kolo Lige, biće nešto smanjen broj kvalitetnih učesnika na turniru

Uprava kluba je donijela odluku da pored pehara, medalja i poklona njihovih sponzora, obezbjedi i novčane nagrade za predstojeći Rođendanski turnir parova. 60% kotizacija će biti novčani nagradni fond na turniru.

U sklopu ovih svečarskih aktivnosti biće organizovan i turnir u bowlingu. Iz kluba najavljuju za 13.4.2019.godine gostovanje kod prijatelja u Banjoj Luci i naravno uzvrat u Zenici, kao i u Mostaru uz trostruko druženje kuglaša Zenice, Banja Luke i Mostara.

Klub KK/BC Čelik Zenica je registrovan 2009.godine s primarnim ciljem razvoja američkog kuglanja (poznatog kao Bowling), međutim u proteklom periodu se intenzivirao i rad u klasik sekciji, koja je na našim prostorima poznata i kao „Evropsko kuglanje“.

Što se tiče trenutnih rezultata kuglaškog i bowling kluba, ističu skromnije rezultate u klupskom takmičenju u kuglanju, ali i plasman u play off u bowling ligi BC Čelik u kojoj je ostalo još par kola do kraja takmičenja.

Inače, KK Čelik igra drugu sezonu Prve lige FBiH u klasik kuglanju, a bovling klub Čelik igra lokalnu ligu.

U proteklom periodu takmičari kluba su se prijavljivali na pojedinačna prvenstva i turnire u organizaciji Kuglaškog Saveza BiH

Bowling bi trebao u narednom periodu postati i Olimpijski sport, ali je sporan skoring (računanje bodova), pa da postane dio Olimpijske porodice.

Ističu pojedinašnje rezultate svojih takmičara, Slavka Tkačeka, 2.mjesto na bovling turniru, te dugogodišnje dobre  rezultate veterana Milana Miše Hreščaka, Zarfije Kubat, nekadašnje državne prvakinje, Dine Mujanovića…

Inače, kuglanje u Zenici ima dugu prijeratnu tradiciju i bilo je primjer za BiH, jer su bili višestruki prvaci Jugoslavije. Najpoznatiji kuglaš iz Zenice bio je pokojni Ivica Juričević, državni i svjetski prvak u kuglanju.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno