Ostali sportovi

Ove subote u Areni međunarodni turnir u sjedećoj odbojci – domaćin KSO Bosna Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote u Areni međunarodni turnir u sjedećoj odbojci – domaćin KSO Bosna Zenica – U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ održana je konferencija za medije, a povodom održavanja 13.međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci, kojeg organizuje Klub sjedeće odbojke (KSO) „Bosna“ iz Zenice pod pokroviteljstvom Grada Zenica.

Prisutnim su se obratili Omer Pojskić, predsjednik KSO „Bosna“, Ferhad Šehić, sekretar u klubu i član OO i Armin Mujkić, predsjednik Organizacionog odbora (OO) turnira i savjetnik gradonačelnika Zenice.

Na pressu je istaknuto da se ovaj 13.međunarodni turnir održava povodom Dana nezavisnosti BiH, a održat će se ove subote 14.marta 2020.godine, u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, ulaz je slobodan.

Da će turnir, ipak, biti održan potvrđeno je na današnjem pressu. Umjesto predviđena dva dana, turnir će biti jednodnevni, subota 14.3. od 09 sati. Na turniru će nastupiti devet ekipa. Svečano otvaranje turnira je u subotu u 11 sati.

-Zbog pandemije korona virusa upitan je dolazak ekipe „Set“ iz Pljevlja-Crna Gora, koja će tražiti mišljenje od svog ambasadora da li će morati u karantin kada se vrate u Crnu Goru. Ako budu morali u karantin po povratku iz Zenice, onda oni neće doći, jer su svi zaposleni i morali bi izostati sa posla. Svi ostali su potvrdili dolazak na turnir -, objasnio je na današnjoj press konferenciji Ferhad Šehić, član OO.

Organizator će, prema uputama kriznog štaba, poduzeti potrebne mjere zaštite učesnika. Takođe, turnir će se igrati bez prisustva publike.

Na listi učesnika su, osim domaćina Bosne, Marsonija iz Hrvatske, Zenica 92,  Neretva iz Mostara, Općina Ilidža, Kakanj, Breza 304, “26 avgust“ iz Mramora. Turnir će se igrati uporedo na dva terena kako bi se sve završilo za jedan dan.

Predsjednik KSO Bosna, Omer Pojskić se zahvalio Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Zenice, Fuadom Kasumovićem, na tome što su im izašli u susret i u startu podržali održavanje ovog sportskog događaja. Nada se da će biti dobri domaćini, kao i prošle godine, očekuje još bolji turnir iduće godine i da ovaj projekat ostane tradicionalan.

Predstojeći turnir za bh. timove kao i za Bosnu biće generalna proba pred početak ligaških takmičenja.

Medijski pokrovitelj turnira je RTV Zenica, a medijski partneri Zenicablog i Kanal 6.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno