Kultura

Ove subote novi program iz „Zeničkog kulturnog kreativnog ljeta“ pred knjižarom „EN“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Deseti, ovogodišnji, program iz manifestacije „Kulturno kreativno ljeto u Zenici“, sa knjižarom „EN“ u Titovoj ulici broj 22, nastavlja se ove subote, 31.7.2021.godine od 10:30 sati.

Sa Seidom Imamovićem i Avdom Bašićem razgovarat će se o priči, aforizmu i enigmatici.

Imamović će nam predstaviti svoju 4.po redu knjigu knjiga “TAJNA IKINDIJSKE STIJENE”, priče iz Vranduka i druge priče. Knjiga ima 185 stranica, sadrži 18 priča: dramskih, satiričnih i priča sa drugom tematikom, prikladnih za sve generacije.
Inače, Seid Imamović je rođen 1954.godine u Vranduku kod Zenice, a živi u Zenici. Prije rata 1992-1995.godine, pisao je aforizme, pjesme za djecu, kratke šaljive priče i drugo. Nakon rata ozbiljnije se posvetio pisanju satiričnih priča i pjesama, aforizama, kao i kratkih priča i pripovjetki. Njegovi radovi su mu objavljivani u časopisima „Nosorog“, „Jež“, „Večernje novosti“ (TRN), „Našoj riječi“, festivalu „Satirafest“, na Radio-Zenici, Zenicablogu i drugim portalima satiričnog sadržaja.
Pored gore spomenute knjige objavio je još tri knjige i to: ,,SMIJEH, ZGODE I NEZGODE OKO VRANDUČKE KOTLINE” (kratke humorističke priče), ,,MI O VUKU A MEDVJED NA VRATA” (humoreska) i ,,ZAGONETNI PODSMIJEH” (aforizmi i druge satirične smicalice),

Bašić će nam predstaviti svoju Zbirku aforizama “Provjetravanje uma”, koja je promovisana u oktobru 2020. godine. Nakon predanog dvogodišnjeg rada, a na sreću svih zaljubljenika humora, ovo je treća po redu zbirka aforizama zeničkog humoriste Avde Bašića.
Avdo Bašić je već poznat bosanskohercegovačkoj javnosti po svom aforizmu i iza sebe ima veliki broj gostovanja, kao i dvije knjige aforizama:”Presing” i “Povuci-potegni”. Pored aforizama, Bašić piše kratke priče, poeziju, te je veliki zaljubljenik enigmatike. Njegove enigmatske radove možemo pratiti u poznatom listu “Đerdan”, pod pseudonimom Kiki.

Inače, cijeli program manifestacija je inicijativa, zamisao i u organizaciji Midhata Kasapa, bibliotekara i animatora kulturnih programa i Zuhre Bajramović-Halač, vlasnice knjižare „En“ u Titovoj ulici u Zenici.
Ovo je planirano druženje sa zanimljivim gostima, te ljetnom oživljavanju Titove ulice i ove popularne pješačke zone sa Carine prema RK Zeničanka.
-Dobro nam došli na sva druženja, koja će ostati da žive u nezaboravu -, objavili su na oficijelnoj facebook stranici knjižare „En“ u Zenici.

Kulturno kreativno ljeto u Zenici

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno