Košarka

Ove subote KŽK Čelik BHT – ŽKK „Leotar 03“, treća utakmica četvrtfinala play offa za prvaka BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote, 20.4.2024.godine, u Zenici se igra treća četvrtfinala utakmica play offa za prvaka BiH u košarci za žene, tzv.majstorica za ulazak u polufinale.

Naime u dvije prethodne utakmice play offa, odigrane u Zenici i Trebinju, rezultat u pobjedama je 1:1.

Čelik je pobjedio u Zenici sa 86:52, a Leotar u Trebinju sa 73:68. Odlučujuća, treća utakmica za plasman u polufinale igra se u Zenici.

Sastaju se KŽK Čelik BH Telecom i ŽKK „Leotar 03“ iz Trebinja.

Ova utakmica se igra u subotu od 19 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, centralni teren. Nominovana službena lica za ovu utakmicu su:

Glavni sudija Ernad Karović, sudija 1 Ivan Jurić, sudija 2 Amer Bambur, delegat Miodrag Vujović.

Pobjednik duela Čelik / „Leotar 03“ Trebinje ide u polufinalu na ekipu Orlovi iz Banja Luke, dok je pobjednik duela Jumper / „Zrinjski 2010“ , dvokorakom, ekipa Jumpera i ide u polufinalu na ekipu Lavovi iz Brčkog.

Četvrtfinalna i polufinalna serija igra se na dvije dobijene utakmice, dok je finale planirano na tri dobijene utakmice.

Sistem takmičenja je takav da su dvije prvoplasirane ekipe ligaškog dijela takmičenja ostvarile direktan plasman u polufinale i imaju prednost domaćeg terena. To su ekipe Orlovi iz Banja Luke  i Lavovi iz Brčkog.

E.Imamović

Foto iz kluba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno