Košarka

KK Kengur sa četiri selekcije na završnici Prvenstva BiH i domaćin četiri turnira

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur sa četiri selekcije na završnici Prvenstva BiH i domaćin četiri turnira – KK Kengur je i ove godine ostvario najbolje rezultate u BiH. ZDK na završnici Prvenstva BiH ove godine predstavlja jedanaest selekcija, od čega četiri selekcije KK Kengur (kadeti, kadetkinje, pioniri i pionirke).

Pored vrhunskih sportskih rezultata KK Kengur je i domaćin četiri turnira polufinala Državnog prvenstva i u jakoj konkurenciji ovaj kolektiv je zahvaljujući najboljoj ponudi uslova dobio ova domaćinstva.

Utakmice polufinalnog turnira igrat će se u zeničkoj Areni “Husejin Smajlović” 14. i 15. aprila (pioniri i pionirke) i 28. i 29. aprila (kadeti i kadetkinje).

KK Kengur je ovom prilikom svim gostima obezbjedio ugodan smještaj, ishranu i vrhunske uslove za odigravanje utakmica u zeničkoj ljepotici.

Prvi na teren će izaći pioniri koji će 14. i 15. aprila igrati svoje utakmice. Zenica je domaćin Grupi C u kojoj se pored domaćina KK Kengur nalaze i OKK Sloboda i KK Travnik.

RASPORED PIONIRI:

14. APRIL

KK KENGUR – OKK SLOBODA 17:30h (ARENA)

15. APRIL

OKK SLOBODA – KK TRAVNIK 10h (ARENA)

KK TRAVNIK – KK KENGUR 13h (ARENA)

Pored pionira, pionirke Kengura su domaćini svoje grupe također 15. aprila. U grupi A se pored KK Kengur nalaze ŽKK Ilidža i ŽKK Banovići.

RASPORED:

15. APRIL

ŽKK ILIDŽA – ŽKK BANOVIĆI 10h (ARENA)

ŽKK ILIDŽA – KK KENGUR 13h (ARENA)

ŽKK BANOVIĆI – KK KENGUR 15h (ARENA)

Pobjednici grupa se plasiraju u finalni turnir Prvenstva BiH.

U narednom periodu kadeti i kadetkinje KK Kengur su također domaćini svojih grupa. Kadeti KK Kengur se nalaze u grupi C sa OKL Sloboda i KK Travnik.

RASPORED

28. APRIL

OKK SLOBODA – KK KENGUR 15h (ARENA)

KK KENGUR – KK TRAVNIK 17:30h (ARENA)

29. APRIL

OKK SLOBODA – KK TRAVNIK 10h (ARENA)

KADETKINJE

Kadetkinje KK Kengur se nalazs u grupi sa drugoplasiranom ekipom Lige Mladih KS. Liga mladih Kantona Sarajevo nije okončana do ovog trenutka, a domaćin utakmica će biti ekipa KK Kengur. Pored ove dvije ekipe u grupi se nalazi i ekipa ŽKK Banovići.

Iz KK Kengur pozivaju Zeničane da podrže ovaj praznik košarke i da budu dobri domaćini. Zenica ovakvim i sličnim manifestacijama treba pokazati da je doista grad sporta.

KK Kengur je, također vrijedi istaći, ove sezone postavio jedan rekord. Ovaj klub će biti jedini klub u BiH sa 4 selekcije na završnici, a poređenja radi klub koji ima najviše selekcija na završnici poslije KK Kengur je OKK Spars.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno